OTP BANKA OBJAVILA PONUDU ZA PREUZIMANJE SLOVENSKE SKB BANKE

Tekst: Panopticum/Delo

Foto: OTP

Mađarska OTP banka, koja je prošle godine od francuske grupacije Société Générale kupila 99,73 posto slovenske SKB banke, objavila je u četvrtak, 16. siječnja 2020. ponudu za preuzimanje u ljubljanskom Delu za kupnju preostalih dionica banke. OTP nudi 25,54 eura po dionici, iz čega se može izračunati da će za stjecanje slovenske banke platiti ukupno 323 milijuna eura.

Da podsjetimo, sredinom prosinca 2019.  godine SKB Banka, zatim SKB Leasing i SKB Leasing Select postali su dio OTP grupe. Budući da je OTP tada dosegao prag preuzimanja u SKB-u, ova se ponuda smatra obvezujućom. Ponuda OTP banke vrijedi od 17. siječnja do 13. veljače 2020. Naime, nakon što se pridružio četvrtoj najvećoj banci u Sloveniji s nešto više od 8% ukupne imovine, OTP je objavio da planiraju dalje širenje na slovenskom tržištu, s ciljem dobivanja tržišnog udjela od 25 do 30 posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon