DALJE RUKE OD RAFAHA – PROSVJEDNI SKUP ISPRED IZRAELSKOG VELEPOSLANSTVA U ZAGREBU

Tekst: S. A.

Foto: D. O.

U nedjelju, 10. ožujka 2024. se u 5 do 12 ispred izraelske ambasade u Zagrebu okupila skupina građana koji su zahtjevali od izraelske vlade zaustavljanje svake namjere kopnenog napada na grad Rafah, jedino utočište za izbjegle i prognane Palestince, kao hitan i trajan prekid vatre u cijelom Pojasu Gaze.

Generalna poruka sa skupa je kako vlade SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i mnoge druge, uključujući Hrvatsku, moraju prekinuti politiku sudioništva. Moraju zaustaviti svaki oblik vojnog djelovanja, spriječiti daljnje počinjenje zločina genocida i produbljivanje humanitarne katastrofe na okupiranim palestinskim teritorijima. Osim toga, prosvjednici su pozvali građane na bojkot izraelskih, cionističkih proizvoda te oduzimanje dijela novca ratnoj i vojnoj industriji koja profitira na mrtvim tijelima Palestinki i Palestinaca.

Podsjetimo, prošlo je više od 40 dana otkad je Međunarodni sud pravde pred Izrael postavio zahtjev sprečavanja genocida. Međutim, ubojstva, bombardiranja, izgladnjivanje i razni oblici mučenja poprimili su samo ozbiljniji oblik i razmjere gdje svakodnevno svjedočimo kako međunarodna zajednica, pogotovo zemlje zapada, postupaju na način koji je licemjeran i na koncu sudionički.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon