ZAPOČELA DVODNEVNA IZBORNA ŠUTNJA

Tekst: Panopticum

Foto: Prime Time

U utorak, 16. travnja 2024. započela je dvodnevna izborna šutnja. Izborna šutnja u Hrvatskoj traje do srijede, 17. travnja, u 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta. S početkom izborne šutnje završila je službena promidžba uoči izbora.

Tijekom izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, kao i objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata. Izborna šutnja se odnosi na medije, društvene mreže poput Facebooka i X-a, kao i na slanje SMS-ova biračima i slično, kako su svojedobno naglasili iz DIP-a.

Za kršenje izborne šutnje na izborima za Sabor nisu zapriječene novčane kazne. U inozemstvu će se izbori za Sabor održati u 41 državi dok će u Hrvatskoj biti dostupno preko 6 tisuća mjesta za glasovanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon