JADROLINIJA U NORVEŠKOJ NABAVILA TRAJEKT ZA MEĐUNARODNU LINIJU DUBROVNIK – BARI

Tekst: Panopticum

Foto: Jadrolinija

Novopridošli trajekt u floti Jadrolinije pod imenom Dalmacija, koji je donedavno nosio ime Oslofjord te je plovio u Norveškoj, prošavši u četvrtak, 18. travnja 2024. kroz kvarnerska Vela vrata stigao je u Rijeku – svoju novu matičnu luku. Produživši odmah do brodogradilišta Viktor Lenac u Kostreni trajekt će biti prilagođen postojećem vizualnom identitetu Jadrolinije. Trajekt je izgrađen 1993. u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS a rekonstruiran je 2014. godine u STX-u u Finskoj.

Trajekt Dalmacija je kupljen za 18 milijuna eura a održavati će međunarodnu brodsku liniju Dubrovnik – Bari. Dalmacija ima 134,5 metara dužine i to je čini najvećim Jadrolinijinim brodom u povijesti. Usporedbe radi, dosadašnji najveći trajekt Jadrolinije, Marko Polo, ima 128 metara. Trajekt Dalmacija može primiti 1800 putnika i 350 vozila. Prosječna brzina trajekta je 17 čvorova, a putnicima kroz osam paluba nudi dva restorana, tri bara, grill bar, igraonica za najmlađe i otvorene palube.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon