POLJSKI I HRVATSKI ORDO IURIS U ZAJEDNIČKOJ BORBI PROTIV GLOBALISTIČKOG NASRTAJA NA LJUDSKA PRAVA

Tekst: Filip Đekić, mag. iur.

Foto: Ordo Iuris

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris gostovala je u mjesecu ožujku 2024. godine u Poljskoj, kod velike, ugledne sestrinske organizacije Institut za pravnu kulturu Ordo Iuris.

Pravnici iz Hrvatske imali su prilike iz prve ruke vidjeti organizaciju i rad jedne od vodećih pravnih organizacija u Europi, razmijeniti iskustva i kreirati zajedničke projekte s ciljem borbe protiv antiobiteljskih i globalističkih agenda koje sve više uzimaju maha u Europi i svijetu.

U nekoliko dana boravka u Poljskoj predstavnici hrvatske zaklade susreli su se s predsjednikom Instituta Ordo Iuris Jerzy Kwaśniewskim i njegovim kolegama, prijateljima iz američkog The Heritage Foundation te su dali intervjue za vodeće poljske medije – Radio Wnet, televizije Polonia Christiana i TV Republika te novine Polityce.

U intervjuima su predstavnici zaklade Ordo Iuris naglasili pripadnost Hrvatske kršćanskoj Europi, što potvrđuje njena bogata povijest, od godine 879. i priznanja državne neovisnosti Hrvatske kneževine od pape Ivana VIII. preko održanja i razvitka državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost kroz devet stoljeća sve do Ustava Republike Hrvatske iz 1990., međunarodnog priznanja 1992. i pobjede hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Naglasili su da je gore navedeno temelj i zalog za prosperitetnu budućnost Hrvatske, te da će Ordo Iuris Hrvatska odlučno braniti ustavnopravni poredak RH i temeljna ljudska prava, od kojih je prvo pravo na život od začeća do prirodne smrti. U tu svrhu već su pokrenuli sudske postupke protiv pojedinaca i skupina koje vrijeđaju temeljne ustavne vrednote RH, objavili pravne analize o unutarnjim i međunarodnim pravno-političkim kretanjima te pokrenuli peticije kako bi probudili narod da ustane u obranu ustavnih i Bogom danih prava.

Stoga zaklada Ordo Iuris poziva sve ljude dobre volje da podrže njihov rad financijskom potporom putem donacija te svakom drugom potporom poput praćenja na društvenim mrežama. Iz zaklade poručuju kako u borbi za ljudska prava ne mogu sami napraviti promjene, nego jedino zajedničkim snagama, te pravničkim znanjem i iskustvom i financijskom i moralnom potporom njihovih podupiratelja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon