IZBORI KOJI TO NISU – BIRAJMO PREFERENCIJOM BAREM 11 NORMALNIH

Tekst: Zdenko Lozo

Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Desetak je dana do izbora za hrvatski parlament, do sada najcrnjih u njihovoj obično bljutavoj pojavnosti. Moguća su još koje kakva iznenađenja, a jedino je sigurno kako će  sastavljanje buduće Vlade imati sva obilježja sličnih izbora u susjedstvu nam s istoka. Bilo kako bilo pred biračima je iznimno zahtjevan trenutak. Ne izići ili ipak izići na izbore i zaokružiti po savjesti, pomno i odgovorno. Neizostavno koristiti pravo, makar jednog, preferencijalnog odabira kandidata i tako barem dovesti desetak ozbiljnih ljudi, a ne trogloida u preveć izmrcvareni Sabor, kroz proteklu trećinu stoljeća, vrha „demonkracije“ u Hrvata

Zločinački naum – Viribus unitis

Većina se političkih analitičara slaže kako je pojas UFC-a već bio skrojen po mjeri Andreja Plenkovića i to s trening borbom u samo nekoliko rundi. Nu, od jednom – hazardom ili prije, detaljno pripravljenim scenarijem iznenađenja, Zoran je Milanović  odigrao svoj veliki i prilično riskantni va banqe. Ulog je bez sumnje veoma krupan, a mogući dobitak je jednadžba s puno nepoznanica.

Sav su jad i bijeda Ustavnog suda isplivali na površinu, a „čestiti pravni i moralni gorostasi“ brzo postadoše  – „gangsteri, muljatori, stajske muhe i glupani…“ Još se mnoštvo epiteta nakalemilo zahvaljujući onom s pameću amebe i jezikom duljim od kravljeg repa.

Prvi među jednakima od čuvara Ustava išao je na oporavak od šoka u rezidbu maslina na rodnoj mu Korčuli. Moguće i punjenje baterija za odlučni udarac – pederu, sotoni i anikristu – učeniku Milentije Smoje, koji je sam sebi tepao rečenim epitetima.

Slavom i koje čime drugo ovjenčani đenerali Roys, Galić, M. Lukić, Butorac i slični birani vojskovođe staviše se u, bez pogovorne, podanike Führeru ili preciznije lenjingradskom štakoru Vladimiru Putinu, iz memlom okupanih tamošnjih podruma 60-tih prošlog stoljeća. Upade Crošenko, ničim izazvan na sam Uskrs gospodina Isusa Krista i to na ono krvavo tlo u Parku prirode Plitvice – jasno se raspitujući, je li mu momčad stigla? Kakav capo takva mu i momčad. Generali koji to nisu. Nužno je konačno razotkriti i ovaj, još jedan u nizu hrvatskih tabua, o tzv. generalima, njihovim likovima i još više djelima!

Zaključujući ovaj komentar (tijekom Velikog tjedna nisam želio mijesiti blato u radosnim danima svih kršćana) naletjeh na notornog Dragana Markovinu i još bigotniji portal „Telegram“ s posve otvorenom strategijom rušenja Plenkovića. „Došao je trenutak. Most mora postati desno (podcrtao ZL) krilo pokreta protiv aktualnog stanja i sa SDP-om srušiti HDZ“. Govori ovo jedan od biranijh iz kolone hrvatskih poturica, koji su u službi „srpskoga sveta“.

Odlučujući se isključivo za strategiju obračuna s krupnim zvijerima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković očito je računao na vlastite snage. S toga je opravdano pitanje koje mu upućujem:  Zna li s kojom mržnjom i s kolikim zlim silama raspolažu njegovi protivnici, i nedvojbeno u ovom trenutku neprijatelji RH? Sluge su to moćnih gospodara koji ni čas ne čase, kako bi što bezbolnije na pladnju odnijeli, sve ono što se od njih zahtjeva!

Dva lica kukavica

Osim crvenom krvlju zaštrapanih Kmera i Brigada, sante leda koji neće mimoići Plenkovićev titanic dolaze iz opasne družine, koja mu u susret plovi s istoka Domovine i još dublje s Istoka, gdje akcije rusko-srpskog sveta, kad je razvaljivanje RH u pitanju, danomice bujaju. Kada ozbiljan promatrač ne bi raspolagao nikakvim saznanjima, namjerama i činjenjima rečene družine dovoljno bi mu bilo gledati Pišolinu – uradak sitnog sljednika Božidra Spasića i Agitporopa iz najcrnjih dana te Filmskih novosti i promidžbe prekrvavog represivnog Valterovog aparata. S jasnom porukom „ko drugčije kaže, kleveće i laže – osjetit našu će pest“! Toliko puta ponovljena odluka priklanjanja vođi,  Datanu i njegovu zlatnom teletu,  u barem jednoj replici iskovanom  za prigodu Izbora u RH 2024. O, prozirne li bijede dvoličnjaka iz generalštaba Pokretaša, koji odašiljaju puno jasniju nakanu izbora vođe Crošenka, od Škorinog jeftinog kazališta apsurda istoj protuhi, uličaru i izrodu.

Ukoliko domoljubi  drže da je normalnom Hrvatu pamćenje ravno njihovu, grdno se varaju. Dobro se ovi prvi sijećaju mučeničke smrti Darka Pajčića, poljudske svastike, popunog razaranja sigurnosnog sustava RH i tako redom samo od stanovitog  Ostoje. Huškanja hrvatskih specijalaca na branitelje i pretvaranja najsvetije hrvatske crkve u  otvoreni klozet – od iste spodobe, naravno lojalne odlukama smišljenim u glavi idiota, Ostojina komandira i uzora. HOS-ovu spomen ploču na smetlište! Slučajna država! Između Tita i Tuđmana, naravno Tito… Ovi i nebrojeni drugi „biseri“ plod su istinske ideološke i narodonosne orijentacije ruskoga lakeja i hrvatskog klošara. Razne „pene-ave“ zajedno s ostalom „oporbom“ kano klisurine stoje njima uz bok s jednom jedinom namjreom – zatrti i one ostatke, ostataka HDZ-a, čitaj hrvatske države. To su oni obećali Moskvi, kad su u pitanju ćuprijaši i „preokretaši“ ili belosvetskim globalistima kad su u pitanju Brigate rosse i ovi što naviještaju „rijeke pravde“. Iste one pravde, koji im pređi prirediše Hrvatima na nekoliko tisuća stratišta. Od 1943. pa do Criošenkovih operacija hrvatska krv je natapala zemlju tekući potocima, rijekama i jezerima, od austrijske granice do istoka Vojvodine i juga Makedonije, te čitavog prostora današnjih RH i BiH,potom kazamatima i  ulicama zapadnih gradova i metropola….

MOST – ima li šanse za drugo zaustavljanje eutanazije?

Na parlamentarnim izborima održanim početkom studenog 2015. MOST je polučio izborni rezultat od 19 zastupnika. Bijaše to više od senzacije i iznad svih očekivnja. Duboko uvjeren kako je riječ o političkim amaterima, gotovo bez trunka iskustva, napose u nacionalnoj politici pokušao sam im pomoći svim svojim bićem, bez ikakve zadrške. Nažalost, kako je vrijeme odmicalao neke moje sumnje o dubokim grlima koji upravljaju tim patuljcima s Neretve postajale su danomice sve više tragičnom zbiljom i na koncu čistom tragedijom. U pismu Petrovu i Grmoji, tijekom njihova srljanja za uvođenje opasnog rasula u tada vodeće dvije koalicije, po nalogu Moskve via Beograd, još sam gajio trunku nade u nove izbore – snaženje MOST-a novim ozbiljnjim ljudima i njihovo skidanje s ovisnosti o Istoku.  U spomenutom pismo Grmoji i Petrovu između ostalog tada pišem:

Oni koji vam se umiljavaju sluge su te opačine pa su slijedom toga činili sve kako bi svoju domovinu obezvrijedili i isporučili je na žrtvenik Gospodaru. Ne budite naivni, spremni su to i dalje nastaviti jednakim intezitetom i podaništvom.

Dozvolite mi stoga ponoviti, Vama sigurno znani obrazac odgovora na baražnu vatru koja se po vama otvorila iz oruđa sviju kalibara.

Inzistirati na bezuvjetnoj slozi i homogenosti svih članova stranke, napose onih koji su stekli potencijal narodnih zastupnika. Reducirati i CENTRALIZIRATI odnos prema javnosti kroz uže vodstvo stranke tj. od njega izabranu službu za PR, s glasnogovornikom kao legitimnim izvorom javnosti bitnih informacija.

Osim na reformskim zahvatima, koji moraju biti posvemašnji i totalni u pregovorima bi valjalo ustrajati na razvojnim projektima sa značajnim ciklusima investicija koji bi uz „poštimavanje“ svih oblika vlasti bili generator izlaska zemlje iz krize i njenog preporoda.

Tu je osobito važno (prema trenutnoj konfiguraciji)  pet ministarstva: gospodarstvo, promet, poljoprivreda, okoliš i vanjski poslovi.

Energetski potencijali ove zemlje su iznimno respektabilni kako na planu proizvodnje i prerade, tako i na planu njihova transporta i skladištenja. Oni su iznimno važni čimbenici moderne geopolitike, pa time i naše vanjske politike.

Nadalje uz ovu, ali ne samo ovu, problematiku vezana je prometna strategija sa svim oblicima prometa od vodnog do sve više dominirajućeg cjevovodnog transporta svih oblika fluida.  Od presudne je važnosti povezivanje  i dogradnja postojećih prometnih koridora RH s BiH. Šume, poljoprivredna zemljišta i vodni resursi RH prvorazredna su razvojna tema kako u  njihovu uređenju tako i u održivom i suvislom korištenju.

Prostor je najveći hrvatski resurs i makar obilato izranjen neznanjem i hotimičnim razranjem, ne samo postdemokratskih administracija, on u sebi nosi grandiozne potencijale posebice u DNŽ, zaleđu Dalmacije, Lici, Gorskom Kotaru, Zagorju, Bilogori, Moslavini i Istočnoj Slavoniji.

Da bi se odgovorilo na sve ove političke izazove uz tvrde pregovore, po mojem bi mišljenju, trebalo odmah otpočeti s ekipiranjem ljudi koji će spremno dočekati bilo kakav ishod pregovora i činiti okosnicu u izvršnoj i lokalnoj vlasti kad MOST preuzme odgovornost za upravljanje zemljom. Izborna aritimetika ne podliježe matematičkim, već posve drugim aksiomima i samo luđacima nije jasno da 19 može biti puno, puno više od 59. Vodite se time i čvrsto branite vašu komfornu poziciju, a nove izbore treba vidjeti kao šansu bitno većeg rasta i ljepote vaše građevine. 

S takvim razmišljanjima Vama osobno i čitavom timu želim puno mudrosti, snage i odlučnosti u zadaćama koje su promijenili vaše živote, a mogu to u pozitivnom smislu učiniti i s našom domovinom.

Iz naših dosadašnjih razgovora sigurno su Vam  jasni; naša bliskost političkih  stajališta te moja podrška nastojanjima MOSTA, pa stoga još jednom ističem i formalnu spremnost na produbljivanje zajedništva.

S izrazima poštovanja, Zdenko Lozo, donedavni urednik tjednika 7Dnevno

Noćobdije

Naravno dvojica noćobdija s ćuprije poslušaše glas beogradskih gazda i preknuše komunikaciju. Potom su stvorili koaliciju s Karamarkovim i Vasinim HDZ-om, srušili izabranog premijera, ovom poslu potpuno nevičnog T. Oreškovića: Potom iznudiše Karamarkovu ostavku na čelu HDZ-a, sa inaguracijom Andreja Plenkovića kao alternativom. Pa onda novi izbori i još jednom koalicaja Ćuprijaša i „umivenih“ HDZ-ovaca. Sve do zapovijedi Plenkovića piši ostavku ministrima MOST-a. Noćobdije s mrtve ćuprijaške straže doguraše do rezultata 19:3, a od eutanazije ih spriječi bračni par Raspudić – Selak. Zli jezici spominju nekakvu otplatu kredita, živi bili pa vidjeli. Vjerojatno Turudić neće olako odbaciti ovakav šlag s Crošenkove torte. Dok je prva ćuprijaška violina izigravala Stevu Krajačića, mali miš iz zlatne (kujundžija – kovač zlata)  komunističko-zločinačke obitelji ozbiljno se nameće novim kormilarom lađe pred potonućem i to upravo Petrovljevim odabirom. Hm.. Kao vijećnik općine Podbablje napravio je fifti – fifti pakt o podijeli mandata s kolegom s liste, a to je isto napravio za upravo završeni 10. saziv Sabora u X. Izbornoj jedinici  i to s  gorostasom bojnih polja, džentlemenom i gospodinom Ivicom Kukavicom – viteštvom i čojstvom udaljenim od njega barem za jednu svijetlosnu godinu. Hoće li i kako će ga stizati kaznene prijave tek će se vidijeti. Unatoč svemu tipujem na njegov sigurno solidan izborni rezultat barem u rodnoj mu Općini!

Što izabrati na izborima koji to nisu

Kako je jedino načelo biranja po savjesti i odabir ljudi, a ne troglodita, imanentno svakom izboru, za ove parlamentarne (užasno problematične) izbore to je naprosto imperativ! Ovo osobito važi za domoljube – DP, koji to nisu – barem u vrhu ove suspektne stranke. Primjerice veliko otkriće izborne kampanje svako je prof. dr. Branka Lozo, izdanak iznimno vrijedne hrvatske obitelji pokojnjeg profesora Ivana J. Vodopije, svjetski relevantnog znanstvenika i gorljivog rodoljuba.

DP je obilato iskoristio njene talente, pojavnost, politički šarm i druge odlike, ali ju je stavio u V. jedinici na neprolazno 5. mjesto na listi. Za nju nije bilo šanse biti nositeljicom liste u jednoj od deset jedinica, makar bi bila jedina žena nositeljica liste u tom tudum-gemištu. Puno je tu još valjaniih hrvatskih kćeriju  i sinova, no ovdje vrijedi ono staro načelo jugoradikala: tko je za Mačeka (kakvu takvu Hrvatsku) neka pričeka, a tko je za Vladu (čitaj pl. Radicha) neka gaji nadu!

Makar je preferencijalnim glasovanjem moguće izabrati tek jednog kandidata s liste, kad je u pitanju ova stranka to je iznimno važna činjenica. Dakle, želite li vi razočarani redoslijedom kandidata na svojim listama zaokružite stranku i isključivo jednog, razumije se najboljegkandidata na toj listi

Kad je u pitanju moja X. izborna jedinica, svakako „najvruća“ na drugom mjestu te liste nalazi se pukovnik HV-a Ivica Kukavica, jedan od ponajboljih časnika IV. gbr HV. Njegovim izborom pokazat ćemo kako je krajnje vrijeme za ljude njegova formata u Saboru. Isto vrijedi za prof. Slobodana Prosperova Novaka koji je na 4. mjestu u II. te u III. jedinici za Zlatka Hasanbegovića na 2. mjestu liste. Naravno i Branku Lozo na 5. mjestu V. jedinice, čiju listu nosi samozavni predsjednik DP Ivan Penava. Naravno, ovakvo bi načelo trebalo primjenjivati i u svim strankama i opet naravno nadati se otvorenim listama i elektronskom glasovanju.

Betmen i neidentificirana ljubavna veza

Poroci javni, vrline nepozante, ali vrh drp kompanije i dalje ne odustaje od Milanovića. Međutim, on se nešto uskomešao sumnjajući u bezpogovornu lojalnost DP pa čovek kaže: „Posjeo sam ih (tzv. oporbu) sve za jedan stol. “Samo u jedne još sumnjam, uočava čovek nekakvo kolebanje pa dalje kaže: „tko izda“, ženski je organa koji nemaju mušakarci!

Kako javke javljaju, meštar Ćipe uze nekih dvadestek tisuća eura krvarine za svoj Centar dr. Ivana Štretera i to od baćuške Čermaka, uz uvjet da ne glasuje za Turudića. Crošenko je intervenirao istim poslom kod Prkačina, no nakon povišenih tonova potonji (ma što mislili o njemu) mu je zalupio slušalicu, jasno poručujući mnogim ćipama kako Baja i cveće od čoveka nisu hrvatski izbor, već jedni od zaslužnijih za mnoštvo hrvatskih problema i muka.

Prvu i VIII. jedinicu preokretaši su prepustili kremi hrvatske kvote u EP-u, Bezmislavu Okolo-kola-kušiću, nesuđenom premjeru, predsjedniku i prvom penreku RH – sve u jednoj osobi te vitezu koji ne obećava Veliboru Sinčiću. Kao da nam ne bi dosta ove dvojice pa se rečena ekipa ojačala i Bugarkom Laurom Kövesi, s našim betmenom u još neidentificiranoj vezi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon