JE LI NAKON NADANA „TĆ“ NOVI KANDIDAT ZA REMETINEC?

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

U subotu, 24. srpnja 2021. godine pred prepunom plažom turista i brojnih kupača u Bolu na Braču hrvatska javnost, a i šire, imala je priliku vidjeti medijsko prenemaganje jednog od najomraženijih ministara iz Plenkovićevog kabineta. Naime, u sklopu tzv. “Eko patrole 2021.” održana je ekološka akcija čišćenja podmorja plaže Zlatni rat na otoku Braču, a samoj akciji vađenja otpada iz mora roniocima se pridružio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Tomislav Ćorić u društvu državnog tajnika ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Marija Šiljega.

Umjesto da spriječi zajedno s ministricom turizma Nikolinom Brnjac tu medijsko-korporacijsku blamažu trgovaca opreme za ronjenje, sudjelovanjem na tzv. ekološkoj akciji čišćenja podmorja u srcu turističke sezone i k tome još na jednoj od najpoznatijoj plaža Jadrana kao prepoznatljivog hrvatskog turističkog brenda u cijelom svijetu, ministar Ćorić definitivno je pokazao da nema pojma o resoru na čijem je čelu.

Kao što je poznato, turističke zemlje širom svijeta organiziraju ekološke akcije čišćenja podmorja i obale prije ili poslije turističke sezone, odnosno u intervalima kada nema turista. Šteta za Hrvatsku je tim gora, budući je ministar koji je zalutao u vladu Andreja Plenkovića, izvršio desant na najljepšu plažu Jadrana s nakupinama smeća i odbačenih automobilskih guma kako bi direktno pred očima prisutnih turista u Bolu ali i pred tv kamerama pokazao u kakvoj kvaliteti mora se gosti kupaju i pritom plaćaju svoj godišnji odmor. Milijuni kuna koji su investirani u dugogodišnji marketing hrvatskog turizma, odnosno Bola na otoku Braču putem brošura, sajmova i pozitivnih napisa u svjetskim medijima, otišlo je u vjetar jednom promašenom nebuloznom akcijom tipa koji se dokoturao iz Metkovića u Banske dvore.

Slučajno ili ne, politički pad osobe sličnog karaktera poput “tć” u liku Nadana Vidoševića započeo je upravo nakon propagandnog ronjenja bivšeg čelnika HGK kojeg je zbog zloporabe djece u političke svrhe osudila i tadašnja pravobraniteljica za djecu, a dogodio se u identičnim ronilačkim odjelima istog proizvođača. Obzirom da se u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske potiho valja afera “Vjetroelektrane Krš – Pađene”, jedan od najvećih korupcijskih skandala od osamostaljenja Hrvatske, zli jezici u HDZ-u već potiho šapuću ime spomenutog Plenkovićevog ministra kao mogućeg kandidata za odstrel u režiji DORH-a. Istovremno, čini se da je grupa osoba iz BiH umješana u aferu “Vjetroelektrane” pronašla novi posao u kamenolomima susjedne zemlje za kninsku vjetropirku Josipu Rimac, bojeći se, sumnja se, da dotična ne počne “pjevati” po notama USKOK-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon