EKOLOŠKI INCIDENT NA PODRUČJU BUDUĆEG LNG TERMINALA U OMIŠLJU

TEKST: Panopticum

Foto: Ernest Marinković/Vlada RH

U prilogu teksta donosimo uznemirujuću fotografiju snimljene površine mora u Omišlju na otoku Krku, budućem središtu plutajućeg LNG terminala, koje je prekriveno pjenom. Fotografija je  snimljena točno u podne 12. kolovoza 2019. godine, dakle u srcu turističke i kupališne sezone. Kako neslužbeno navode iz Janaf-a, radi se o rutinskoj provjeri protupožarne opreme. Odgovorni u Janaf-u nisu bili u stanju provesti kontrolu svoje protupožarne opreme u mjesecu svibnju ili u listopadu, već baš sredinom kolovoza što govori o odgovornosti i ponašanju jednog javnog poduzeća i njegovih čelnih ljudi.

Zasad se kvazi hdzov ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić u HDZ-ovoj Vladi Andreja Plenkovića nije oglasio o nastalom ekološkom incidentu, iako mu šef ljetuje u državnoj rezidenciji u obližnjoj Opatiji.  Sve u svemu, moglo bi se zaključiti kako se radi o još jednom u nizu antiturističkih reklama hrvatskog turizma u ionakoj lošoj sezoni koju, zasad, u HTZ-u i u Ministrastvu turizma vješto prikrivaju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon