GRADONAČELNIK I ŽUPAN IZ INKUBATORA JOSIPE RIMAC?

Tekst: J. J.

Foto: D.I.S./Paraf/Grad Knin

Jesu li bivši čelnici Knina opsjednuti nekretninama i korupcijom do te mjere da građane Knina drže samo za glasače kojih se sjete svake četiri godine kad su izbori. Javnosti je poznato da se nekretninama rado kitila i hvalila bivša gradonačelnica Josipa Rimac, pa je tako njena kuća postala i predmet sudske zabrane otuđivanja zbog sumnje da je stečena koruptivnim aktivnostima. Zbog protuzakonite dodjele viška kvadrata Josipi Rimac pravomoćno je osuđena bivša državna tajnica Anamarija Radić na godinu i pol zatvora.

PRAVO NA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Zanimljivo je da je i bivši zamjenik gradonačelnika Knina, Mario Ćaćić, koji je sadašnji kandidat za gradonačelnika, na isti način stekao trokatnicu površine 600 m², na Sinobadovoj glavici u Kninu, što znači da čak peterostruko prelazi broj kvadrata koji mu pripadaju po zakonu o stambenom zbrinjavanju. Međutim, USKOK nije našao ništa sporno, iako je sumnjivo ima li Ćaćić pravo na stambeno zbrinjavanje. Naime, otac gospodina Ćaćića je za vrijeme rata mijenjao stan u Kninu za stan u Šibeniku. Nakon Oluje se njegov otac Željko Ćaćić vratio u svoj stan u Kninu zadržavajući istodobno i stan u Šibeniku. Dakle, Ćaćićev je otac, kao i Mario Ćaćić ostvario pravo na stambeno zbrinjavanje iako je posjedovao nekretnine u Hrvatskoj. U to vrijeme Mario Ćaćić je bio perspektivan kadar Josipe Rimac.

SINERGIJA U SUKOBU INTERESA

Osim toga, nedavno se Mario Ćaćić našao u aferi u vezi sa zapošljavanjem na Biotehnološkom fakultetu radi čega je povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa pokrenulo postupak protiv njega i dr. Marka Jelića. Naime, Jelić i Ćaćić imenovali su dekanicu tog fakulteta savjetnicom gradonačelnika Knina, a ona je osigurala stalno zaposlenje za Maria Ćaćića. Štoviše, stalno zaposlenje s plaćanjem putnih troškova na relaciji Knin – Zagreb i obratno nije spriječilo Ćaćića da se kandidira za gradonačelnika Knina.

LJUBAV SPRAM NEKRETNINA

Nadalje, Jelić je već osuđen za sukob interesa, jer je kao gradonačelnik bio u upravnom odboru udruge u kojoj je njegova supruga predsjednica. Postavlja se pitanje ima li tu kaznene odgovornosti Jelića. I Jelić je također ostvario pravo na stambeno zbrinjavanje iako je posjedovao i posjeduje drugu nekretninu u Hrvatskoj, jer mu je otac mijenjao kuću iz Knina za kuću u Zadru, a stambeno zbrinjavanje ostvarila je i Jelićeva sestra dodjelom stana u Kninu. Očigledno da kninski čelnici jako vole svoj grad jer ih za njega vežu nekretnine i sve druge pogodnosti koje proizlaze iz vlasti.

OSVETULJUBIVA RIMAC KANDIDIRALA JELIĆA I ĆAĆIĆA

Jesu li su bivši čelnici Knina u suradnji s bivšom kninskom kraljicom i je li kandidatura dr. Jelića osveta Josipe Rimac svojoj bivšoj stranci i Dujiću i Pauku, pokazat će vrijeme. No, povezanost između dr. Jelića i Ćaćića s Josipom Rimac ne može se pobiti. Naime, obojica za svoj politički put trebaju zahvaliti Josipi Rimac.

UMJESTO U REMETINCU DIRIGIRA IZBORIMA

Dr. Marko Jelić je u Josipinom mandatu postao dekan Veleučilišta u Kninu Marko Marulić, kao i član poglavarstva grada Knina. Mario Ćaćić je direktor poduzeća Matica d.o.o. u 50 postotnom vlasništvu grada Knina i gradski vijećnik u Josipinom mandatu. Zadnje tri godine prošlog mandata većinu u Gradskom vijeću Knina održavali su sa tri odmetnuta vijećnika HDZ-a koji su podržavali Josipu Rimac, a Marinko Tokmadžija je dio Josipine kriminalno koruptivne hobotnice. U svakom slučaju, vrijeme će pokazati ima li Josipa Rimac i ovaj dvojac u svojoj crnoj knjizi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon