ŠTO POSLOVNI PARTNER NADANA VIDOŠEVIĆA RADI U SLUŽBENOJ DELEGACIJI MINISTRICE BRNJAC PRILIKOM NJENE POSJETE AUSTRIJI?

Tekst: M. Š.

Foto: C. E. A.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac je u ponedjeljak, 31. svibnja 2021. boravila u jednodnevnom radnom posjetu Austriji. Tijekom boravka u Beču, ministrica Brnjac je u pratnji Veljka Ostojića održala sastanak s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger s kojom je razgovarala o olakšavanju turističke mobilnosti između Austrije i Hrvatske, produbljivanju bilateralne suradnje te implementaciji EU digitalnih COVID-19 potvrda. U poslijepodnevnim satima ministrica Brnjac je sudjelovala na konferenciji u Austrijskoj gospodarskoj komori na kojoj je zajedno s predstavnicima Austrijske gospodarske komore te austrijskih hotelijera razmotrila mogućnosti čvršće suradnje na području turističke razmjene između Austrije i Hrvatske.

Zasad nije poznato tko je platio troškove puta i u kojoj ulozi je s ministricom Brnjac putovao Veljko Ostojić, nekadašnji poslovni partner Nadana Vidoševića koji je zbog afere s prenamijenjenim zemljištem u istarskoj Općini Bale, koje je njegova obitelj kupila od bivšeg predsjednika HGK, a potom kupnju zatajila, kirurški odstranjen iz nekadašnje vlade Zorana Milanovića.

Podsjetimo, zbog te korupcijske afere tadašnji IDS-ov ministar turizma Veljko Ostojić kao koalicijski partner SDP-a u tzv. “kukuriku koaliciji” dao je ostavku na mjestu ministra turizma. Međutim, iako IDS trpi poraze na izborima od istarskih građana upravo zbog takve politike koju je Veljko Ostojić i njemu slični provodio dugi niz godina, u posljednje vrijeme predsjednik samoprozvane Hrvatske udruge turizma prodaje “turističku bozu” neiskusnoj HDZ-ovoj ministrici turizma Nikolini Brnjac.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon