MINISTARSTVO TURIZMA I ŠPORTA JE NAJKORUMPIRANIJE U RH – PISMO DJELATNIKA MINISTRICE NIKOLINE BRNJAC

Tekst: Djelatnici MTS

Foto: Vlada RH/Panopticum

Poštovani,

zašto nitko ne smije progovoriti o jednom od najkorumpiranijih ministarstava u državi – Ministarstvu turizma i sporta? Čast iznimkama…, doduše rijetkima, a koji su imali hrabrosti progovoriti o kriminalu u resoru turizma. Inače, godinama se šuti o prijevarama, kriminalu i korupciji u Ministarstvu turizma. Silenzio stampa! Zašto?

KRADU I ZA VRIJEME POTRESA

Da nije možda radi političko – policijskih sprega u Ministarstvu turizma i sporta? Jer, to je isto ono Ministarstvo turizma i sporta, koje je u trenucima kada je Banovina stradala u potresu, uključilo se u dopremu mobilnih kučica na potresom pogođena područja, ali i taj posao Ministarstvo turizma i športa nije moglo izvesti bez korupcije. I dok je tada cijela Hrvatska u središnjem televizijskom dnevniku slušala autentičnu snimku telefonskog razgovora u kojem se konkretno spominje da je Ministarstvo uključeno u malverzacije s dopremom kućica, policija je u manje od 24 sata zaključila da nema nikakvih spornih radnji od strane Ministarstva turizma i športa. Sve čestitke našoj revnoj policiji na brzom rješavanju situacije. “Afera softver” nije ništa u odnosu na prijevare s EU sredstvima u Ministarstvu turizma i sporta.

Šuti Ii se možda o korupciji u Ministarstvu turizma i sporta jer je ministrica Brnjac  miljenica premijera Plenkovića? IIi se šuti zato jer je drugarica Brnjac miljenica ministra Božinovića? Ili se ipak šuti o korupciji u Ministarstvu turizma i športa, zato jer je ministrica Brnjac miljenica Mate Granića.

PULENI MATE GRANIĆA

Ipak je gospodin Granić taj koji je inzistirao da se njegova dva pulena, T.Ć. i Nikolina Brnjac imenuju ministrima. Te večeri, panika je bila na vrhuncu. Jer bilo je manje od 12 sati prije službenog predstavljanja imena ministara javnosti, a premijer je morao promijeniti ime i prezime ministra turizma i sporta u Nikolina Brnjac. Baš zanimljivo! I tako, još jedna vrhunska stručnjakinja postala ministrica! Ministrica “najperspektivnijeg” ministarstva. Ili “najperspektivnija” ministrica u Vladi, kako god, dođe na isto.

I tako, eto nama novokomponiranog Ministarstva za turizam i sport, u kojem Brnjac ni ne trepne, a da prvo ne konzultira gospodina Veljka Ostojića – ups, zar nije to jedan od “najboljih” ex ministara turizma, a koji je, hvala Bogu, ekspresno smijenjen radi malverzacija sa zemljištem.

POLICAJAC KOJEG NIJE SMJENILO 13 MINISTARA TURIZMA

I tako, uz gospodina Ostojića, koji donosi više odluka iz resora turizma, nego je što ih donio u vrijeme dok je bio ministar, nam danas za upravljanje resorom turizma i sporta, ministrica Brnjac se savjetuje i s još jednim po nečemu poznatim ex ministrom turizma, gospodinom Ivanom Herakom. Hm, zar nije to isti onaj gospodin Herak kojega je čak i Davor Šuker uspio ekspresno prokužiti, i torpedirao ga iz HNS-a, kada mu je u HNS-u pokušao uvesti dvostruku liniju zapovijedanja iliti upravljanja. A zar nije gospodin Herak imao i neke druge probleme s resorom turizma, tamo nekih davnih dana. Iz tih davnih dana, i tada glavni suradnik gospodina Heraka je i dan danas glavni operativac u Ministarstvu turizma i sporta.

A možda se o korupciji i kriminalu u Ministarstvu turizma i sporta šuti baš upravo zato, jer je najdugovječniji dužnosnik u RH, dugovječniji i od pok. Milana Bandića, gospodin Robert Pende ipak u Ministarstvo turizma došao iz policije – a opće je poznato, da se hvali kako je s otoka Raba, gdje je radio u policijskoj postaji, odlazeći na novo rano mjesto u Ministarstvo turizma, neriješene policijske predmete bacio s trajekta u more.

ĐAKIĆEVA UHLJEBUŠA ZADUŽENA ZA PERAČINU EU NOVCA

Da se možda o prijevarama s EU fondovima i izgradnji softvera u Ministarstvu turizma ne šuti jer je za to odgovorna u Ministarstvu Natalija Havidić poznatija pod nadimkom ĐAKIĆEVA UHLJEBUŠA– evo što pišu mediji o toj stručnjakinji za EU fondove, još jednoj u nizu vrhunskih stručnjakinja iz Vlade Andreja Plenkovića:

“Također se pristiglom predstavkom putem elektroničke pošte precizno navodi kako je na mjesto ravnateljice Uprave za EU fondove Ministarstva turizma i sporta postavljena Natalija Havidić, inače Đakićeva veza iz Virovitice, iako joj je projekt digitalizacije koji je vodila u gadnim problemima i velikom kašnjenju. Naime, Državna komisija za postupke javne nabave (DKOM) joj je počistila odluke o odabiru za glavni dio projekta, i to:

http://pdf.dkom.hr/dokumentit/202012181446547384.pdf

http://pdf.dkom.hr/dokumentit/202012221456014788.pdf

http://pdf.dkom.hr/dokumentit/202012011441004090.pdf

Međutim, Đakićeva uhljebuša je nagrađena mjestom ravnateljice. Naravno, gospoda Havidić kao i mnogi drugi u institucijama države ima HDZ-ovu iskaznicu. Dokumente DKOM-a donosimo u prilogu teksta.”

I tako, bez obzira na sve prijevare s EU sredstvima koje je Natalija Havidić napravila s novcima iz EU fondova, najmanje od siječnja 2018. – siječnja 2021. godine kao odgovorna za EU fondove u Ministarstvu turizma i sporta, na što je u svojim izvješćima upozorila i Revizija i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, jer je Komisija poništila više puta javne nabave Havidić za javnu nabavu izrade softwera i upravljanje IT sustavom, upravljanje bazama podataka za eTurizamVlada je nakon svega toga 11. veljače 2021. godine imenovala Nataliju Havidić za ravnateljicu Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove u Ministarstvu turizma i sporta. Pa kako? Pa u ovom slučaju, nećemo moći reći, da je to onaj stari HDZ, a nije ni neka prijašnja Vlada, pa to je aktualna Vlada. Kako sad to?

I eto još jedna u nizu, frka za šefa gospodina Frke, ali i frka za samoga Frku, jer je baš ured Vlade gospodina Frke odgovoran i za strateško planiranje kojim ravna ĐAKIĆEVA UHLJEBUŠA… i tako, ako je u Ministarstvu poljoprivrede debakl s izradom Strateškog plana za poljoprivredu, koji je važan dokument za povlačenje milijuna eura iz EU sredstava, onda je u Ministarstvu turizma i sporta, turbo veliki debakl s izradom Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027. godine, a koji bi trebali biti ključni dokumenti za povlačenje milijuna eura iz europske blagajne za turistički sektor. Naravno, ako se Europska komisija ne dohvati te teme u resoru turizma, opet će proći ispod radara. Bit će i dalje Silenzio stampa! Pa da, kako bilo što kritički pisati o hrvatskom turizmu, ne dao Bog o Ministarstvu turizma i sporta, a pogotovo ne o vrhunskim stručnjacima koji upravljaju Ministarstvom, kad su turistički rezultati toliko “sjajni”.

MULJAŽE S BROJANJEM PUTNIKA U SUSTAVU E-VISITOR

Tko može sumnjati u eVisitor. Sustav eVisitor je ipak jedini relevantan za ocjenu uspješnosti hrvatskog turizma. Jedini problem je nastao prošle godine. Bez obzira na to što su hrvatski turizam tada spasile isključivo “stručne” Odluke Stožera civilne zaštite, a Ministarstvo turizma i športa si samo utvara da je to zasluga njih samih, nastao je mali problem uvođenjem EnterCroatia, jer podaci o evidenciji ulaska po EnterCroatia i eVisitor su se razlikovali i višestruko puta. Pa sad budimo pametni, koje su brojke točne? Naravno, one koje su “dobre, dobrije, najdobrije”! A to, da Ii su točne, to uopće nije važno, jer nikada ni nije bilo važno, pa čak ni onda kada su se prihodi od turizma prezentirali i do 2.000.000,00 EUR više nego što je to bilo u bilancama HNB-a. Mediji sve pamte.

Frka sa strateškim planiranjem u Ministarstvu turizma je na vidiku i kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Da Ii je uopće tko pročitao NPOO, barem onaj mali dio vezan uz nas “najvažniji resor” turizam. Doduše, bez obzira što je gđa. Josipa Rimac i drugi pa i danas aktualni dužnosnici Ministarstva uprave i pravosuđa odobrili novo zapošljavanje cca 30-tak službenika na poslovima strateškog planiranja digitalizacije i EU fondova u Ministarstvu turizma, a kojima se plaća, dodaci na plaće i prekovremeni (svi koji nešto malo znaju o EU fondovima, znaju što znači financiranje prekovremenih iz EU fondova) financiraju iz EU fondova, Ministarstvo turizma i sporta je angažiralo vanjske stručnjake za 144.000,00 kuna, da uz sve te silne stručnjake iz Ministarstva, plaćene u prosjeku oko 20.000,00 kuna mjesečno iz EU sredstava, izradi dio vezan za turizam u NPOO. Pametan čovjek ne može uopće ni komentirati taj doprinos Ministarstva turizma i sporta u NPOO. U NPOO, Ministarstvo turizma i sporta je izrijekom i pismeno potvrdilo spregu sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) – tada ravnateljem gospodinom Tomislavom Petricom. Uglavnom, nakon izbijanja “afere softver” sve je postalo jasnije.

EKIPA GABRIJELE ŽALAC UMREŽENA S MINISTARSTVOM NIKOLINE BRNJAC?

Ministarstvo turizma i sporta je direktno povezano uz pokrenut postupak protiv gđe. Gabrijele Žalac za nabavu “softvera za strateško planiranje” te uz gospodina T. Petrica, a koji je bliski suradnik Natalije Havidić – ravnateljice Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove Ministarstva turizma i sporta, i to još od 2014. godine, kada je bio zamjenik Nataliji Havidić u Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije, a na koje pozicije ih je postavio gospodin Tomislav Tolušić i gospodin Josip Đakić.

Proteklih godina je suradnja Petric i Havidić nastavljena na način da je Petric, kao ravnatelj SAFUA prikrivao prijevare s EU sredstvima u Ministarstvu turizma i sporta i to u projektima:

  • Projektu Hrvatski digitalni turizam e-Turizam (iz ESF)- 39.753.667,71 HRK,
  • Projektu SMARTMED – Uk. vrijednost projekta je 3.000.000,00 EURA, od čega se iz EFRR sufinancira 2,55 milijuna eura,
  • Jedan od izvršitelja konzultantskih usluga je i MICRO PROJEKT d.o.o., Split – osumnjičeni i pritvoren vlasnik u aferi “SOFTVER”
  • INHERIT i projektu EUSAIR – Strategija EU za jadransku i jonsku regiju,
  • EU projekt – Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva – 388.251.944,33 kuna (ESF) – nema gotovo nikakvih podataka od Ministarstva turizma i športa o eventualnoj provedbi tog EU projekta – iako je Ministarstvo baš temeljem tog projekta postalo i posredničko tijelo razine 1.

Naime, Ministarstvo turizma i športa kao sektorski nadležno tijelo u okviru OP Konkurentnost i kohezija, moralo je biti uključeno u mnoge prioritete ulaganja i ostvariti brojne ugovorene ciljeve, ali ugovoreni ciljevi nisu ostvareni – što je prijevara s EU sredstvima. Naime, tvrdeći da je posredničko tijelo razine 1 u operativnoj strukturi za upravljanje procesom korištenja EU fondova 2014 – 2020., Ministarstvo turizma i sporta tražilo je od Ministarstva uprave i pravosuđa odobrenje za zapošljavanje (čitaj: političko uhljebljivanje) više desetaka službenika – više od njih 30, jer je na snazi Odluka o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske.

PRIJEVARE S EU SREDSTVIMA

Istodobno su za poslove, a koji su redovni poslovi službenika Ministarstva na EU fondovima, angažirani vanjski stručnjaci, plaćeni iz EU sredstava u višemilijunskom iznosu, a koje usluge na kraju i nisu isporučene naručitelju. Kako zanimljivo, baš je na rukovodećim poslovima EU fondova zaposlena i gda. Jelena Pavičić, supruga dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. Jurice Pavičića, i gle, kad tamo postade baš Ekonomski fakultet iz Zagreba partner na provedbi projekta “Centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu” s ukupnom vrijednosti projekta 388.251.944,33 kuna.

Bez obzira što je to nezakonito poslovanje, i predstavlja sukob interesa na temelju čl. 32. – 37. Zakona o državnim službenicima i Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske 98/19., opet ništa. Ali nije to jedini takav primjer u Ministarstvu. Ne zna se da Ii gđa. Pavičić uči o bahatosti, korupciji i nepotizmu od gospodina Pavičića, iIi obrnuto s obzirom na to što se sve događa na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Ministarstvu turizma i športa.

Također, Ministarstvo je vršilo isplate i za neopravdane i neprihvatljive troškove sufinanciranja iz EU sredstava, troškove usluge izrade softwera (jedan od sklopljenih ugovora za izradu softvera u iznosu od 5.595.000,00 kuna je i ugovor s tvrtkom INFODOM d.o.o., a koja tvrtka je poznata iz “afere softver” Žalac, + upravljanje bazama podataka – sklopljen ugovor u iznosu 1.500.000,00 kuna, nabavke licenci, adaptacije prostora koji je unajmljen od gospodina Marka Žižića ili Žižić Petrol d.o.o. u stečaju – u iznosu oko 3.700.000,00 kuna… a što sve čini prijevare s europskim sredstvima. Tome se treba dodati i više desetaka milijuna kuna prijevara s EU sredstvima, a koje čine isplaćene plaće i dodatci na plaće kao i povećanje od 30 posto za “rad” službenicima na EU poslovima i prekovremene radne sate uz istovremeno ugovaranje nabave usluga od vanjskih izvođača, a usluge koje čine redovan rad Ministarstva. Sve je to utvrdila i Revizija, sa svime je upoznat USKOK i DORH – ali se ne pokreće postupak već godinama.

Iznosi od 39.753.667,71 HRK + 3.000.000 EURA + 388.251.944,33 kuna predstavljaju okvirne vrijednosti EU projekata u Ministarstvu turizma i športa, a koji projekti se ne provode i ne završavaju u ugovorenim rokovima – npr. projekt Hrvatski digitalni turizam – eTurizam ima ugovoreni rok od 1. 9. 2014. godine do 1. 11. 2020. godine, ali kako u tom periodu projekt nije završen, SAFU i Petric su produljili rok Ministarstvu do 30. 6. 2021. a kako ni tada Ministarstvo nije završilo projekt eTurizam SAFU i Petric su ponovno Ministarstvu turizma i sporta produljili rok do 1. 2. 2023. (koji su to opravdani razlozi da se toliko produlji rok za završetak projekta?) Eventualno, ako možda razlog nije u činjenici da bez produljenja navedenog roka Ministarstvo turizma i športa nema nikakvih aktivnosti na provedbi EU projekata, te ne postoji apsolutno nikakva osnova za isplate plaće za 30-tak uhljebnika na EU poslovima, a zaposlenih uz odobrenje Ministarstva uprave i Josipe Rimac.

HAVIDIĆ KUPILA VILE U ISTRI I STAN U ZAGREBU ZAMRAČENIM NOVCEM?

Ministarstvo je uložilo i cca 3.700.000,00 kuna EU novaca u zgradu na lokaciji Avenija Dubrovnik. koja je u vlasništvu Marka Žižića. tj. tvrtki – ŽIŽIĆ PETROL d.o.o. u stečaju (ili povezanih tvrtk s osnivačem Žižić Markom, INTER GAS OIL d.o.o.). Zanimljivo je da je baš u to vrijeme – 2018./2019. godine, Natalija Havidić kupila vilu ili vile u Istri uz stan u Zagrebu – a što je bilo u isto vrijeme sklapanja ugovora o najmu i “adaptaciji” prostora u Aveniji Dubrovnik. 0 svemu je obaviješteno Povjerenstvo o odlučivanju o sukobu interesa, ali ne poduzima ništa.

Uz sve nelogičnosti navedene u imovinskoj kartici Natalije Havidić, a koje se odnose na razlike i nelogičnosti vezane uz iskazane vrijednosti stečenih nekretnina i izvora sredstava za te nekretnine, a koje su u višemilijunskim iznosima, pogrešno su unijeti i podaci o veličini nekretnina i slično, neke od nekretnina upisane su kao vlasništvo drugih osoba – majke Natalije Havidić, gđe. Mirjane Milinović i Branimira Havidića, navodno supruga gđe Natalije Havidić, a koji je na adresi Svetog Mateja 48 u Zagrebu, a navodno supruga mu, gđa. Havidić je na adresi u Sv. Mateja 110 u Zagrebu. Također, 2020. godine Natalija Havidić je otvorila obrt FINcom – obrt za knjigovodstvene usluge u Zagrebu, ul. Sv. Mateja 110 preko kojega prima novac, kontinuiranim mjesečnim primanjima u iznosu od 4.500,00 kuna. Zanimljivo, možda puka slučajnost. ali isto kao i u slučaju gđe. Gabrijele Žalac, FinCom knjigovodstveni servis, vl. Mirjana Milinović na adresi A. Stepinca 24, Virovitica je istodobno ugašen.

Ali nije ni to sve. Naime, kad svojevremeno gđi. Nataliji Havidić Ministarstvo obrazovanja nije udovoljilo željama, da VOJARNU pretvori u centar kompetencija za obrazovanje u turizmu, pa čak ta namjera nije uspjela ni uz pomoć njezina osobnog prijatelja, a koji je urgirao i za postavljanje gđe. Havidić za imenovanje na mjesto ravnateljice Uprave za strateško upravljanje, digitalizaciju i EU fondove, HDZ-ovog saborskog zastupnika iz Pitomače, jednostavno su pripremili drugi teren, tj. drugi kanal za “povlačenje” novca, i to preko Projekta kojim bi se nekadašnja vojarna prenamijenila u objekt javno društvene namjene, odnosno postala dio turističke infrastrukture Križnice s naglaskom na promociju prirodnih vrijednosti područja Natura 2000. – potpisivanju  ugovora nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement. Link: http://www.pitomaca.hr/2019/05/ministar-goran-maric-darovao-karaulu-loganj-opcini-pitomaca/

Kad Virovitičanka Havidić, nije uspjela u vojarne ugurati centre kompetencija u turizmu, jer joj to nisu dozvolili Ijudi iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koji su neki od njih radi neslaganja i pritisaka, prijetnji i ucjena sa strane Havidić i njenog prijatelja iz Pitomače, 2020. godine morali dati i ostavke na dužnosti, sada su preko drugih subjekata, i to: Agencije za ugljikovodike, na čiljem je čelu HDZ-ov ravnatelj Marijan Krpan.

ĐAKIĆEVO JANJE DVIJE MAJKE SIŠE

Da podsjetimo, Havidić je na namještenom natječaju Ministarstva turizma i sporta na jedno od rukovodećih mjesta u EU fondovima zaposlila Mariju Krpan, sada Vuletić, ženu bez ikakvog znanja i rada na EU fondovima i bez potrebnih propisanih uvjeta, a koji se odnosi na godine radnog staža na rukovodećem mjestu, jer takvog iskustva nema, radila je na stručnom osposobljavanju u ministarstvu i nakon toga preko ugovora o djelu u Ministarstvu turizma i sporta, da bi nakon toga preko namještenog natječaja za zapošljavanje odmah zasjela na rukovodeće radno mjesto u EU fondovima, s uvećanom plaćom od 30 posto.

Na taj način ravnateljica Havidić je, između ostaloga, pripremila teren za trošenje EU novca i preko vojarne, tj. projekta – proizvodnje hrane (grijanje staklenika i plastenika), opskrbi energijom najveće gospodarske zone u Republici Hrvatskoj, turističke zone Bilogora te budućeg sportsko rekreacijskog centra u istražnom prostoru “Vojarna 2”. Link: https://www.virovitica.hr/agenciia-za-ualiikovodike-viroviticko-podravska-zupanija-i-grad-virovitica-su-predvodnici-zelene-tranzicije-u-republici-hrvatskoj/.

MANIPULIRANJE DOKUMENTIMA O KOJIMA DORH MUDRO ŠUTI

Revizija je iz godine u godinu davala uvjetno mišljenje Ministarstvu, a nedostaci se godinama ne ispravljaju. DORH o svemu šuti. To znači i da uprava Ministarstva odgovorna za praćenje i analiziranje provedbe programa, analizu učinkovitosti mjera iz programa u odnosu na postavljene ciljeve ne provodi adekvatne aktivnosti vezane uz nadzor provedbe programa, a što je utvrdila i Revizija u svojim izvješćima. Kumulativno iznos koje je Ministarstvo na taj način isplatilo iz sredstava državnog proračuna, a bez adekvatnog nadzora utroška sredstava i učinaka, je veći od 100 milijuna kuna. Revizija sve utvrdila u svoji izvješćima, međutim DORH o svemu godinama šuti.

Istodobno onemogućava se neovisno funkcioniranje Revizije u Ministarstvu, jer umjesto da se poduzimaju aktivnosti na otklanjanju nedostataka i nepravilnosti navedenih u revizorskom izvješću, u Ministarstvu turizma i športa manipulira se dokumentima kako bi se prikrile nezakonitosti i korupcija.

Daljnja šteta za državni proračun, nastala je i kao posljedica lobiranja Ministarstva turizma i sporta u interesu određenih skupina iz sektora turizma, a što opet predstavlja trgovanje utjecajem, a vezano je uz usvajanje određenih stavaka u Zakonu o koncesijama te je na taj način u prošlom te u budućem periodu oštećen državni proračun i to prema izračunu nadležnog tijela za upravljanje državnom imovinom, za vise milijardi, a što je u izlaganjima izneseno javno i u Hrvatskom saboru. I DORH ponovno ne čini ništa.

Manipulira se i oko atraktivnih turističkih zemljišta namijenjenih izgradnji hotela, apartmana, turističkih resorta, itd., a kojima Ministarstvo turizma i sporta – uprava Ministarstva odgovorna za pripremu i provedbu dokumenata upravljanja, u poslovima upravljanja raspolaganja dionicama i poslovnim udjelima trgovačkih društava koji čine državnu imovinu te u pogledu trgovačkih društava koja se pretežito bave djelatnostima iz područja turizma, zajedno s CERP-om ignorira izostanke određenih ulaganja, a sve se to nalazi u Izvješćima o sumnji na nepravilnosti u Reviziji procesa praćenja i ispunjenja ugovorenih obveza iz ugovora o prodaji i prijenosu dionica i poslovnih udjela. DORH i u tim situacijama ponovno ne čini ništa.

I eto, frka do frke za šefa gospodina Frke o kojima se mora šutjeti jer su u Ministarstvu turizma i sporta sve vrsni stručnjaci, miljenici Mate Granića, Ante Sanadera, Josipa Đakića…

ĐAKIĆEVI ILEGALNI VINSKI PODRUMI NA ŠOLTI

Prijatelj vrhunske stručnjakinje za EU fondove u turizmu ravnateljice Natalije Havidić, gospodin Josip Đakić na Šolti ilegalno gradi i vinske podrume (Tomislav Tolušić svoje je već sagradio iz sredstava EU fondova). I bez obzira sto je općina Šolta prijavila taj slučaj divlje gradnje nadležnim inspekcijama, opet ništa. Prijatelj Natalije Havidić, gospodin Đakić na Šolti ne plaća ni komunalnu naknadu za svoja tri apartmana, i opet ništa.

Naravno, sve ovo, sve je to neki “drugi HDZ” koji stvarno nema nikakve veze s onim iz vremena gospodina Ive Sanadera pa tako ni “današnje vodstvo ni članstvo HDZ-a, ne može biti odgovorno”. I zašto, ako je tome tako Silenzio stampa? Jer, ako je tome tako, pa ne bi to onda nikako mogao biti još jedan primjer “parizer taktike”.

Srdačan pozdrav, djelatnici Ministarstva turizma i sporta RH

U Zagrebu, 19. siječnja 2022.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon