OČENAŠEK PONOVO U KLUBU

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada RH/V. T.

Nekadašnja siva eminencija Pantovčaka i nikad razjašnjene okolnosti pod kojima je bivša predsjednica RH, KGK zaposlila bivšeg epizodnog stanovnika Remetinca, gospodin Mate Granić dobio je novu ulogu u demokratkom okruženju koje je zavladalo nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Bilo kako bilo, ispada da je nekadašnji učenik Mate Granića dao priliku svom učitelju koja se ne odbija, a sastoji se u tome kako članove HDZ-a  podućiti čuvenoj Granićevoj patentiranoj matematičkoj formuli “pola tebi, pola meni, pola Bagi”.

FINI GOSPODIN LJEPLJIVIH PRSTIJU

Naime, kako javljaju pojedini mediji dobro povezani s finim gospodinom naglašenih vanjsko-političkih manira i još više ljepljivijih prstiju, izborna pobjeda Andreja Plenkovića već je urodila povećanjem broja članova HDZ-a. U tu se stranku, nakon 20 godina izbivanja, vratio Mate Granić, kojem je posljednja dužnost na državnoj razini bila posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. No, nije se Granić samoinicijativno opet učlanio u HDZ-u, u kojem je tijekom devedesetih godina bio jedan od vodećih članova, već je o tome s Plenkovićem na njegovu inicijativu razgovarao dugi niz proteklih mjeseci. Osim Granića, za sada je neizvjesno kada će se, i hoće li se, Kolinda Grabar-Kitarović pridružiti svom nekadašnjem savjetniku u HDZ-u.

NOVI POSAO

Nakon unutarstranačkih izbora održanih u HDZ-u, već u nedjelju navečer se Granić naslikavao u središnjici vladajuće stranke gdje ga je Plenković pozvao u svoj izborni stožer i tom mu prilikom predao zlatnu člansku iskaznicu HDZ-a. Osim što je dobio novu karticu HDZ-a, Granić je dobio nakon Pantovčaka i novi posao. Prema neslužbenim informacijama, premijer Andrej Plenković uskoro će pri Vladi osnovati Vijeće za strategiju vanjske politike, a predsjednik tog tijela bit će upravo Mate Granić iz čega se može zaključiti da se Granić još ne planira umiroviti.

RAČUNA NA STOLAC U NOVOM SAZIVU SABORA?

Prema medijskim  izjavama Granića, isti želi dati osobni doprinos stranci, pomoći joj u segmentima u koje se najbolje razumije. Također misli da može pridonijeti HDZ-u u pripremama za parlamentarne izbore, kao i u pozicioniranju Hrvatske u svijetu. Da posjetimo, nakon smrti prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, Mate Granić je bio kandidat HDZ-a za predsjednika RH. Svi znamo kako su ti izbori završili za Matu Granića ali manje se zna tko mu je tada bio voditelj propale izborne kampanje. Bio je to mlađahni Andrej Plenković.

Iz mnoštva bedastoća koje se mogu razaznati iz medijskih nastupa kojima novopridošli član HDZ-a uveseljava hrvatsku javnost, može se zaključiti kako gospodin ima dugoročne planove s Plenkovićem od već prezentiranih. Naime, uvaženi gospodin Granić planira uvrštavanje svog imena na listu za predstojeće parlamentarne izbore i time i siguran stolac u budućem sazivu hrvatskog Sabora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon