ZATVOR U REMETINCU POSTAO TEMELJNI OGRANAK HDZ-A

Tekst B. Dobrijević

Foto: MVEP/Dnevno/MRRFEU

Uoči Božića, u srijedu, 22. prosinca 2021. izricanjem nepravomoćne presude s kaznom u trajanju od osam godina zatvora, nekadašnji čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK) i istaknuti pripadnik HDZ-a Nadan Vidošević, transferiran je direktno iz sudnice zagrebačkog Županijskog suda u istražni zatvor u Remetincu.

Osim toga, presudom Vidošević mora vratiti HGK-u 35,5 milijuna kuna. Zdenka Peternel, Vidoševićeva desna ruka koja se nije htjela nagoditi s tužiteljstvom u aferi HGK-Remorker, osuđena je na dvije godine zatvora. Afera koja je počela u studenom 2013. godine tako je, za sada nepravomoćno, okončana s osam godina zatvora nakon osam godina suđenja.

Nadan Vidošević se dolaskom u Remetinec pridružio stanovnicima tog popularnog odredišta na rubnim dijelovima hrvatske metropole, barem kada su u pitanju članovi HDZ-a poput Gabrijele Žalac i Ive Sanadera. Zli jezici u oporbi i na ostatku političke scene u Hrvatskoj govore kako su se trenutno stekli uvjeti od minimalno tri člana iste stranke koji sada u Remetincu mogu formirati jedinstveni ogranak temeljne organizacije HDZ-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon