NA RAZGOVORU O KNJIGAMA GOSTUJE KNJIŽEVNICA BOŽICA JELUŠIĆ

Tekst: B. M.

Foto: K. V. G.

U četvrtak 19. rujna 2024. s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na ovogodišnjem prvom književnom susretu pod nazivom „Razgovori o knjigama“ koji uređuju i vode Nataša i Dario Hrupec, gostuje književnica Božica Jelušić.

Objavila je više od sedamdeset knjiga, uglavnom poezije, ali i romana, putopisa i eseja. Piše za djecu i odrasle, na štokavskom i kajkavskom. Neke od zbirki poezije su: Riječ kao lijepo stablo, Kopernikovo poglavlje, Belladonna, Libela, Rukavica soneta, Zimzelen, Stolisnik, Flauta u inju, Arielirika, Slovostaj te kajkavske zbirke: Meštri, meštrije, Nočna steza, Štorga, Ftič kesnokrič i Gda smo išli, a neki od romana: Čišćenje globusa i Teška ljeta.

Osim pisanjem Božica Jelušić bavila se i pedagoškim radom, novinarstvom, kulturnom animacijom i galerijskom djelatnošću. Prevodi s engleskog i njemačkog jezika. Neke od njezinih brojnih nagrada su: Galovićeva nagrada za djelo zavičajne tematike, Maslinov vijenac za sveukupni opus, Pasionska baština za duhovnu poeziju, Nagrada Matice hrvatske za najbolji roman, Nagrada “Tin Ujević“, Nagrada „Dubravko Horvatić“ i Plaketa Dobro jutro more. Aktivna je na društvenim mrežama gdje britkim i brzim objavama originalno reagira na društvenu stvarnost.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon