JELIĆ: PLATFORMA MOŽEMO! JE NA FINANCIJSKOJ DOJCI GEORGA SOROSA

Tekst: B. D.

Foto: UP/TJP

Tomislav Jelić, nekadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i član Mosta komentirao je u utorak, 9. veljače 2021. za N1 aktualna politička zbivanja kao i predstojeće lokalne izbore.

Komentirajući politiku HDZ-a i politiku stranke, Jelić je naveo da je “HDZ dijete komunizma” i dodao: “Sve ono što je vrijedilo u komunizmu, vrijedi i danas u politici HDZ-a”.

Osim toga, komentirao je i situaciju s ukidanjem obvezne članarine u HGK, navodeći da ne vjeruje da će HSLS-ov Dario Hrebak ispuniti obećanje već da će to biti igrokaz u kojem će Hrebak završiti kao Saucha u prošlom sazivu Sabora.

Nadalje, Jelić je komentirao i predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, osvrnuvši se na Damira Vanđelića koji je odbio biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika u Zagrebu budući je Plenkoviću rekao da se izbori u Zagrebu mogu dobiti samo ako se skinu rukavice prema Bandiću, na što Plenković nije pristao. Nakon cijele te situacije, postaje upitno hoće li Vanđelić ostati na čelu Fonda za obnovu. Dodao je da “HDZ pegla imidž Milana Bandića na uštrb vladavine prava”, što potvrđuje i podatak kako je Vladimir Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije posljednje presude Upravnog suda na temu sukoba interesa.

U završnom komentaru Jelić se osvrnuo na još jednog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba – Tomislava Tomaševića, te izjavio: “Tomašević je lošiji kandidat od Bandića jer je platforma Možemo! nekoliko zadnjih godina na financijskoj dojci Georga Sorosa”. Podsjetimo, George Soros u Hrvatskoj uživa potporu dijela civilnog društva, prije svega zbog njegove zaklade Otvoreno društvo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon