GODINU DANA PRIJE ROKA ZAGREBAČKI HNK DOBIO NOVU INTENDANTICU

Tekst: B. D.

Foto: ORF

Kako su i najavljivali izvori bliski ministarstvu kulture i medija, na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH je u srijedu, 17. studenog 2021. imenovala Ivu Hraste Sočo za intendanticu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju a na prijedlog ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Natječaj za imenovanje intendanta HNK u Zagrebu raspisalo je kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta neubičajeno rano, odnosno gotovo godinu dana ranije od isteka mandata Dubravke Vrgoč, trenutne intedantice HNK. Naime, već 8. rujna 2021. su zaprimljene prijave na otvoreni natječaj troje kandidata – Ive Hraste-Sočo, Dubravke Vrgoč i Damira Medvešeka.

Dubravka Vrgoč ostaje na dužnosti prve osobe HNK u Zagrebu do 31. kolovoza 2022. godine, a Iva Hraste-Sočo preuzima mjesto intendantice zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta 1. rujna 2022. godine. Iako se Grad Zagreb na predloženo imenovanje nije službeno očitovao, predstavnici grada u kazališnom vijeću HNK ostaju i dalje Duško Ljuština i Agata Junika.

Podsjetimo, novoimenovana intedantica HNK dr. sc. Iva Hraste Sočo diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu a zaposlena je kao docentica na Akademiji dramskih umjetnosti te kao predavač na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon