DUŠKA LJUŠTINU ZAOBIŠLE NAJAVLJIVANE PROMJENE PLATFORME “MOŽEMO!”

Tekst: Panopticum

Foto: N1/R. P.

Prema dostupnom prijedlogu, odnosno zaključku kojeg potpisuje predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, Duško Ljuština preživio je tzv. Tomaševićevu metlu te ostaje predstavnik Grada Zagreba u Kazališnom vijeću HNK. Naime, prema zaključku koji se nalazi na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine, a koja je počela u četvrtak, 30. rujna 2021. u Staroj gradskoj vijećnici, osim rebalansa gradskog proračuna kao glavne teme sjednice, jedna od točaka je i razrješenje mr. sc. Mladena Čuture s pozicije predstavnika Grada u Kazališnom vijeću HNK i imenovanje Agate Junike u nadzorno tijelo nacionalnog teatra i to po hitnom postupku.

Iako mnogi koji prate politička zbivanja u hrvatskoj metropoli nisu vjerovali, sada je postalo razvidno kako će Bandićev dugogodišnji upravitelj kulturnom politikom Zagreba opstati te i dalje provoditi dugo očekivane “promjene” u HNK. Osim Ljuštine, predstavnica Zagreba u Kazališnom vijeću HNK, Agata Juniku je docentica na Odsjeku za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Nadalje, a prema neslužbenim informacijama, osim u HNK, Skupština grada Zagreba u dnevni red je po hitnom postupku uvrstila razrješenja i nova imenovanja gradskih predstavnika u GDK Gavella. Slučajno ili ne, osim HNK i GDK Gavella, val promjena nije zasad zahvatio ostala gradska kazališta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon