ZNANSTVENA ANALIZA: OTOČNOST U SUVREMENOM DRUŠTVENOM KONTEKSTU – POGLED U BUDUĆNOST

Tekst: Panopticum

Foto: HAZU

Znanstveni kolokvij pod nazivom ‘Otočnost u suvremenom društvenom kontekstu – pogled u budućnost’ održan je 20. veljače 2023. godine u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kolokvij je pružio iskorak iz izoliranih znanstvenih pristupa istraživanju otoka, prostora i društvenog konteksta otvaranjem transdisciplinarnog dijaloga s pogledom u budućnost. Naime, Hrvatsku odlikuju brojni prostorni i društveni kontrasti čiji potencijali prečesto nisu prepoznati niti su adresirani u javnom prostoru na adekvatan način.

Primarni cilj kolokvija je bio uspostavljanje znanstvenog dijaloga između različitih struka o izazovima i temama otoka, baštine, turizma i održivog razvoja na temelju recentnih istraživanja te približavanje navedenih tema široj javnosti. Sve teme izlaganja s imenima predavača kao i sve specifičnosti ovog zanimljivog istraživanja s analizama dostupna su na niže navedenoj poveznici u internetskoj knjizi sažetaka objavljenoj na mrežnim stranicama zagrebačkog Instituta za društvena istraživanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon