YIHR POZVAO PREDSJEDNIKA RH DA PRESTANE OMETATI PRAVDU I DRUŠTVENE PODJELE TE DA POTAKNE PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA

Tekst: Panopticum

Foto: P. Macek/Pixsell

Nakon posljednjeg, prilično negativno intoniranog izvješća tužitelja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (IRMCT) u odnosu na Republiku Hrvatsku Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) pozvala je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da oduzme odlikovanja koja su on i njegovi prethodnici dodijelili osuđenima i osumnjičenima za ratne zločine.

“Pozivamo ga da, umjesto da potiče društvene podjele i ometa pravdu, iskoristi svoje ovlasti i utjecaj kako bi potaknuo procesuiranje i kažnjavanje ratnh zločina i odgovorno suočavanje s našom nacionalnom prošlošću”, stoji u priopćenju YIRH-a.

Osim predsjednika RH, YIRH je pozvao i Vladu RH te Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije da se javno očituju oko posljednjeg izvješća Ureda tužitelja i u njemu navedenih problema te objasne javnosti kako ih planiraju rješavati u budućem razdoblju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon