TIŠINU MOLIM – IZLOŽBA KRISTINE NOVOSEL NA OTOKU ZLARINU U SKLOPU PLATFORME KOLEKTIVA KVADAR

Tekst: Emma Sabljić

Foto: Kolektiv Kvadar

U organizaciji Kolektiva KVADAR na otoku Zlarinu se u četvrtak, 18. srpnja 2024. otvara izložba pod nazivom „Tišinu molim“. Izložba je organizirana u suradnji sa Zlarin Street Music festivalom, a moguće ju je posjetiti za vrijeme trajanja festivala, do 21. srpnja 2024. godine.

Izložba donosi radove umjetnice Kristine Novosel, studentice III. godine studija Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izložba tematizira život s tinitusom i način na koji tinitus utječe na slobodan tok misli. Umjetnica koncept rada bazira na vlastitom iskustvu života s konstantnim visokofrekvencijskim podražajem. Osim zvučne instalacije u izložbenom prostoru, umjetnica će radovima obilježiti cijelo područje otoka i time umjetnost proširiti van galerije. Tema rada Kristine Novosel, odlično se nadovezuje na kontekst glazbenog festivala. U svojim radovima, umjetnica se pretežno izražava putem medija crteža, grafike, fotografije i instalacije.

Podsjetimo, Kolektiv KVADAR je studentski umjetnički kolektiv koji djeluje u okviru Udruge studenata Akademije dramske umjetnosti – F420, a čini ga nekoliko mladih studenata koji su stvorili novu i neuobičajenu platformu za povezivanje umjetnika, kustosa i publike. Naime, KVADAR je koncept koji se oslanja na ideju pop-up galerije nudeći time novi doživljaj umjetnosti. Ova nekonvencionalna postava pruža priliku mladim umjetnicima da izlažu svoje radove na mjestima koja su inače netipična za likovnu umjetnost, čime se umjetnost približava široj publici na jedinstven način.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon