POSTOJI LI POVEZNICA SLUČAJA NOAH KRALJEVIĆ I ILARIE SALIS?

Tekst: Robert Špehar

Foto: ANSA/Možemo

Slučano ili ne, gotovo sličan događaj koji se zbio s optuženim/om transrodnim muškarcem Noah Kraljević alias Dalija Pintarić u Zambiji pod optužbom za trgovanje djecom iz Konga gdje je u konačnici pripadnik stranke Možemo oslobođen i zatim promoviran u savjetnika po pitanju vladinog programa „LGBT mladih u školskom okruženju“ koji je namijenjena nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske tako je i posljednji pravosudni slučaj s uhićenom talijanskom aktivisticom zbog nasilja u Mađarskoj zaintrigirao javnost u EU, a i šire.

Osvrt na taj posljednji događaj u kojem je talijanska aktivistica Ilaria Salis, optužena za napad na prosvjednike u Mađarskoj te provela 14 mjeseci u zatvoru i bila suočena s potencijalnom robijom od minimalno 20 godina zatvora, oslobođena je pod imunitetom novoizabrane zastupnice u Europskom parlamentu, donosimo u zanimljivoj i javno dostupnoj reakciji Roberta Špehara pod naslovom “Zapanjujući podsmijeh pravdi – Europa se suočava s posljedicama svojih mlohavih zakona prema lijevom terorizmu.” i to kako slijedi:

“Nezamisliv scenarij, gotovo groteskan u svojoj ironiji, odvija se pred očima šokirane javnosti. Europom odjekuje skandal, ruganje žrtvama i zakonodavstvu od strane međunarodnih terorista pod maskom lijeve progresivne politike. Naime, putem izbora za Europski parlament, “on-woke” čarobnjaci masovne hipnoze uspjeli su osloboditi queer teroristicu, kojoj prijeti 20 godina zatvora. Antifa aktivistica i ljevičarska teroristica Ilaria Salis, koja je već 14 mjeseci provela u pritvoru u Mađarskoj zbog pokušaja ubojstva, sada uživa diplomatski imunitet. Salis, osuđena za pokušaj ubojstva na Dan časti u društvu “Bande čekićara”, sada sjedi u Europskom parlamentu, zahvaljujući lijevo/zeleno/crvenom savezu koji je omogućio njen izbor.

Ovo nije samo ironičan podsmijeh pravdi, već i ozbiljno ugrožavanje sigurnosti europskih građana. Dva njemačka suoptuženika su još u pritvoru, dok su ostali članovi bande još uvijek u bijegu. No, Salis sada ima moć kreirati politiku za cijelu Europu. Da su njemački ljevičarski ekstremisti oko Line E., Maye, Jonasa i drugih znali za ovaj pravni mogući manevar, i oni bi danas mogli sjediti u Europskom parlamentu, umjesto u zatvoru. Ovo zvuči kao loša šala, ali to se zaista dogodilo na europskim izborima 2024. godine.

Ova lakrdija od zakonskih mogućnosti nije slučajnost, već rezultat desetljeća marša kroz institucije, predvođenih sucima odgojenim u duhu Marxa krajem 60-ih godina. Što nas čeka u budućnosti? Možemo samo strahovati od marša kroz institucije radikalnog političkog islama, predvođenog odvjetnicima i budućim sucima simpatizerima islamskog svjetonazora. Ovaj slučaj otkriva duboku trulež u europskim zakonodavnim sustavima, koji sada dopuštaju teroristima ne samo slobodu, već i političku moć.

Dok se europski građani pitaju gdje su nestale njihove sigurnost i pravda, teroristi poput Salis slobodno kreiraju zakonodavstvo koje bi trebalo štititi upravo te građane. Ova situacija nije samo sramota za europsku politiku, već i ozbiljan poziv na buđenje. Ako Europa ne reagira brzo i odlučno, posljedice bi mogle biti katastrofalne.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon