ELEKTROAUTOMOBILI U ZELENOJ DEŽELI

Kako slovenska nacionalna politika želi da se broj vozila na strujni pogon čim više poveća, u toj su državi odlučili povećati subvencije koje država daje kupcima prilikom kupnje takve vrste automobila. U Sloveniji je dosad ta subvencija iznosila 5 tisuća eura prilikom kupnje elektroautomobila a od polovice 2016. godine država je povećala taj iznos na 7.500 eura, dakle za 50 posto.

auto na struju

Tekst: D. Sremiš

Foto: www.delo.si

Kako slovenska nacionalna politika želi da se broj vozila na strujni pogon čim više poveća, u toj su državi odlučili povećati subvencije koje država daje kupcima prilikom kupnje takve vrste automobila. U Sloveniji je dosad ta subvencija iznosila 5 tisuća eura prilikom kupnje elektroautomobila a od polovice 2016. godine država je povećala taj iznos na 7.500 eura, dakle za 50 posto.

Slovenci vjeruju da će taj potez države povećati broj vozila na sruju u njihovoj deželi. Međutim, usporedbe radi, u Japanu odnedavno ima više punionica za elektroautomobile nego benzinskih postaja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon