ŽEDNA ZAGREBAČKA PALMA TRAŽI VOLONTERE

Tekst: Berislav Dobrijević

Foto: Boris Cvjetanović

Stanovnicima zagrebačkog kvarta Medveščak poznato je da tzv. “Javna palma” raste na uglu Martićeve i Smičiklasove još od 2016. godine. Povodom najavljenih ljetnih temperaturnih udara skupina građana objavila je na društvenim mrežama poziv pod nazivom “Žedna palma traži volontere”. Naime, vrsta palme zasađene u centru Zagreba podnosi temperature do minus 20C, ali je ljeti jako žedna.

Za spomenuti ljetni vegetacijski poduhvat traže se volonteri koji bi tijekom toplinskog vala, ali i kroz cijelo ljeto, povremeno zalili palmu. Za mini-urbano vrtlarstvo treba vam samo kanta, kanister ili poveća boca.

Prema dostupnim uputama zalijevanje palme okružene asfaltom možete napraviti sami, npr. u večernjoj šetnji ili u odabranom društvu. Voda se može uzeti s fontane na Iblerovm trgu ili iz fontane koja se nalazi ispred HNB-a. Naime, nekoliko kanti vode je ono što palma voli najviše, no svaka kap je dragocjena.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon