ZA ŠTALE BEZ STOKE DRŽAVA GODIŠNJE ISPLATI 132 MILIJUNA KUNA POTPORA

Tekst: Ivan Tešija
“Stočarima” bez niti jednog grla stoke se isplaćuju potpore u iznosu od 132 milijuna kuna godišnje, samo zbog toga što su pravo na potporu (povijesno pravo) ostvarili 2011. godine koja je bila referentna godina. Do sada je takvim “stočarima” isplaćeno 1,2 milijarde kuna.
Kako sada stvari stoje, oni će ta prava zadržati i u sljedećem referentnom razdoblju do 2027. godine.
Radi se o ilegalnoj pljački u vrijeme kada se stvarnim stočarima smanjuju potpore za područja s prirodnim ograničenjima i briše ih se iz Arkoda pod objašnjenjem da nema dovoljno sredstava i da nam je financijska omotnica smanjena.
Poljoprivrednicima krških područja koji žive, rade i proizvode u natežim uvjetima isplati se oko 200 milijuna kuna, a 132 milijuna se isplati onima koji nemaju ni jedno jedino grlo!?
Najapsurdnija je činjenica to što takve izdašne potpore koristi firma (Braća Pivac) koja je najveći uvoznik mesa u RH pa čak i jedna firma koja je u stečaju.
Te činjenice samo potvrđuju da se orkestriranim napadima na krške pašnjake, u stvari baca prašina u oči javnosti da bi se prikrile stvarne i velike zlouporabe u sustavu isplate državnih  potpora!

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon