XIV. NOĆ KAZALIŠTA

Tekst:  Z. Š.

Foto: NSD

Ovogodišnja, XIV. manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava (NSD), održat će se u subotu, 19. studenog 2022. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te počasnog pokroviteljstva predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Noć je to kada kazališta i kulturne ustanove predstavljaju svoje programe, predstave, premijerne izvedbe, gostovanja, rad kazališnih družina bez vlastitog prostora, ali i ostvarenje programa u prostorima koji nemaju svoju produkciju.

Narodno sveučilište Dubrava je kulturna ustanova Grada Zagreba sa 65 godišnjom tradicijom u čijem sklopu djeluje Kulturni centar Dubrava koji provodi niz tečajeva, predavanja, radionica, izložbi, koncerata i performansa iz različitih područja umjetnosti.

Dječje kazalište Dubrava, kao druga ustrojstvena jedinica zagrebačkog Narodnog sveučilišta Dubrava u posljednjih 67 godina održava kazališne predstave za mladu publiku, s prosjekom od 3 do 5 premijernih predstava godišnje, te je osnivač i glavni koordinator Europske noći kazališta u Hrvatskoj gdje je ova manifestacija i započela.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon