WALT DISNEY U ŠIBENIKU PROSLAVIO 100 GODINA

Tekst: Lj. Zmijanović

Foto: MGŠ

Glazbena škola Ivana Lukačića u Šibeniku pridružila se globalnom obilježavanju 100. obljetnice Disneya koncertom učenika pjevačkog odjela i njihovih gostiju 31. svibnja 2003. u Muzeju grada Šibenika. Učenici šibenske glazbene škole su izveli pjesme iz 18 Disneyevih bajki te na prigodan način obilježili 100 rođendan Walta Disneya.

‘S 40 dolara u džepu zaputio se prema Hollywoodu Walt Disney gdje je prije točno 100 godina utemeljio svoj mali studijo za crtane filmove. Počevši od maloga miša do lijepih sjećanja našeg djetinjstva, a danas skoro svako dijete zna za Walta Disneya. Koliko puta smo zaspali uz Mickeya i njegove prijatelje, koliko smo se puta smijali i plakali uz Disneyeve princeze, koliko smo puta zapjevali s njima. A to ćemo napraviti i još jednom, večeras. Zato  poslušajte!’ – uvodom je najavila djevojčica Bruna Kapeli kojom je u Šibeniku slavljena 100 godišnjica Disneya.

Pjesmu A dream is a wish your heart makes iz Pepeljuge pjevala je Lucija Zmijanović, 1. sr., Color soft he wind iz Pocahontas pjevala je Paula Pirjak, 1. pr., Chim Chim Cher-e iz Mary Poppins pjevao je Jakob Linus Scheel, 2. pr., Moanu je pjesmom How far I’ll go predstavila Leona Josipović, 1. pr.,  Reflection iz Mulan pjevala je Janja Aja Avdagić 3. sr., Lavander’s Blue iz filma Sodear to my heart pjevao je Bepo Juričev Sudac, 1. pr.,  Once Upon a December  iz Anastasie pjevale su Tara Šolić, 3. sr. i Janja Aja Avdagić.3. sr. , You’ve got a friend in me iz filma Priča o igračkama pjevao je Luka Baković 3. sr. Skladbe iz Male Sirene izvodili su na flauti Marta Miškić, Lovre Tunuković na violončelu, te pjevala Mihaela Dorbić, Esmeraldu iz crtića Zvonar crkve Notre dame pjevala je Mihaela Juranić, 2. pr. Iz crtića Vrlo zapetljana priča na flautama su svirale Tonka Kapitanović, 4. sr  i Ana Ivas, 3. sr., a zločestu majku utjelovila je Janja Aja Avdagić. Poznatu pjesmu Puštam sve iz Frozen pjevala je Marijeta Dugopoljac. Aladina i Jasminu su utjelovili Lovre Tunuković i Marta Miškić. Zvjer iz Ljepotice i zvijeri pjevao je Stipan Režić, 1. sr., duet ljepotice i zvijeri pjevale su Tara Šolić i Janja Aja Avdagić uz glasovirsku pratnju učenice Lorene Margan, 3. sr.

Skladbe su izvođene uz klavirsku pratnju profesorica Kristine Pešić i Tine Banovac, a pod mentorstvom profesorice Ane Grubić Miškić. Grafičko oblikovanje plakata i programa izradila je učenica Lucija Zmijanović.

Podsjetimo, veliku ulogu u animiranim filmovima, kako u početku njihova stvaranja, pa tako i danas, ima glazba, a čega je i sam Walt Disney bio svjestan: “Glazba posjeduje neizmjernu snagu. Možete pokrenuti bilo koju od ovih slika koje bi bile privlačne i dosadne, ali kad god stavite glazbu iza njih, oni imaju život i vitalnost koje ne dobivaju na nikakav drugi način” – izjavio je Walt Disney.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon