VISOVAC MEĐU 15 NAJLJEPŠIH MJESTA NA SVIJETU

Podizanjem bijele zastave otočić Visovac se svrstao među 15 najljepših mjesta na svijetu. Listu kroji – Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu rijeka, mora i jezera. Naime, na otoku Visovcu zavijorila se bijela zastava – simbol čistoće riječnog dna te zaštite i očuvanja života u rijeci Krki. Ekološki je skrbnik otoka Šibensko-kninska županija, koja je i prva u Hrvatskoj koja je zaslužila bijelu zastavu zbog odlične skrbi za podvodno okružje otoka.

visovac

Tekst: Panopticum

Foto: www.np-krka.hr

Podizanjem bijele zastave otočić Visovac se svrstao među 15 najljepših mjesta na svijetu. Listu kroji – Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu rijeka, mora i jezera.Naime, na otoku Visovcu zavijorila se bijela zastava – simbol čistoće riječnog dna te zaštite i očuvanja života u rijeci Krki. Ekološki je skrbnik otoka Šibensko-kninska županija, koja je i prva u Hrvatskoj koja je zaslužila bijelu zastavu zbog odlične skrbi za podvodno okružje otoka.

Drugi je ovo lokalitet u Nacionalom parku Krka na kojem se vijori bijela zastava. Prva je dignuta na Skradinskom buku prije tri godine.Otočić smješten na Visovačkom jezeru svoju očuvanost duguje franjevcima koji su ovdje još od sredine 15. stoljeća.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon