VI. PRVENSTVO HRVATSKE U GRADNJI SUHOZIDA – PAG 2023.

Tekst: Panopticum

Foto: Dragodid

VI. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, u organizaciji udruge Dragodid i Turističke zajednica Grada Paga, održat će se u subotu, 6. svibnja 2023. godine na otoku Pagu. Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji će započeti dan ranije, u petak, 5. svibnja 2023. godine. Dvodnevni susret okupit će poljoprivrednike, graditelje, navijače, turiste, gledatelje i znatiželjnike na okrugli stol i nezaobilazno druženje. Projekt podupiru Grad Pag i Solana Pag.

Prema dosadašnjim propozicijama na prvenstvima cilj je u zadanom vremenu i od raspoloživog kamena izgraditi što kvalitetniji dvostruki suhozid/duplicu, unaprijed zadanih dimenzija (duljine, visine, dubine). Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta, te kvaliteta zida. Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika. Broj ekipa je ograničen a ekipu čini do 4 člana starija od 16 godina. Sve ostale informacije moguće je dobiti putem internetske adrese [email protected] ili putem mrežnih stranica TZ grada Paga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon