UOČI POGREBA ELIZABETE II. KRALJ CHARLES NA OBILASKU ČETRI ZEMLJE UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

Tekst: Panopticum

Foto: AM Magazine

Nakon tihog bdjenja u katedrali svetog Egidija u Edinburghu kralj Charles stigao je u utorak, 13. rujna 2022.  u Sjevernu Irsku predvodeći nacionalno žalovanje za svojom majkom, kraljicom Elizabetom II., čiji će lijes navečer biti prevezen iz Edinburgha u London gdje će biti izložen četiri dana kako bi se građani mogli od nje oprostiti.

Charlesu, koji je automatski postao kralj Ujedinjenog Kraljevstva, u Sjevernoj Irskoj pridružit će se nova premijerka Liz Truss. U Belfastu će se sastati s visokim političarima i vjerskim vođama te nazočiti misi u katedrali svete Ane prije nego što se vrati u London. Osim Sjeverne Irske, kralj Charles obići će četiri dijela Ujedinjenog Kraljevstva prije pogreba kraljice u ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine.

Da podsjetimo, Elizabeta II. je umrla u četvrtak u dvorcu Balmoral u Škotskoj u dobi od 96 godina nakon što je vladala više od sedamdeset godina. Kraljičin lijes je večeras prevezen zrakoplovom iz Škotske u London i potom u Buckinghamsku palaču. U srijedu, 14. rujna 2022. će uz veliku vojnu procesiju biti premješten u Westminster Hall, najstariju dvoranu britanskog parlamenta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon