UMJETNA INTELIGENCIJA I PRAĆENJE ONEČIŠĆENJA MORA

Tekst: M. U.

Foto: P. S.

Zanimljivo predavanje na temu „Umjetna inteligencija i praćenje onečišćenja mora” održati će se 7. rujna 2022. u sklopu art-kvarta u Rijeci. Polaznici predavanja imat će priliku čuti od znanstvenika sa Sveučilišta u Rijeci i s Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ kako se upotrebom umjetne inteligencije i računala može utvrditi, predvidjeti i pratiti mikrobiološko onečišćenje mora i onečišćenje mora mikroplastikom.

Predavanje se održava pod sloganom „Ja, istražujem!“ a informatičko-ekološku temu će približiti javnosti znanstvenici koji su sudjelovali u projektu KLIMOD (https://klimod.uniri.hr/).

Podsjetimo, u okviru EU projekta Blue-connect, financiranog iz Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira niz aktivnosti namijenjenih mladima i svim građanima koje prethode znanstveno-popularizacijskom događaju „Noć istraživača”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon