U UMJETNIČKOJ GALERIJI DUBROVNIK OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MARE BRATOŠ

Tekst: M. Rončević

Foto: K. Radonić

U Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku fotografkinja Mara Bratoš u srijedu, 20. srpnja 2022. predstavila je publici svojih 27 godina rada izložbom pod nazivom „Istina“. Izložba obuhvaća izbor portretistike vlastitih aktova nastalih u ciklusima od 1995. do 2022. godine. Za koncepciju su zaslužne umjetnica Mara Bratoš te kustosica izložbe Petra Golušić. Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 4. rujna 2022. godine.

Tehnike predstavljenih fotografija se izmjenjuju od analognih do digitalnih zapisa. Fotografirano tijelo prikazuje se u cjelini ili u dijelovima. Induktivnom metodom umjetnica razmatra i zapisuje tijelo koje na više razina preispituje. Profinjeno se režira odnos tijela prema vanjskim koordinatama. Simbolička prostornost je šuma, kreirana scena s florealnim uzorkom ili je opisna pozadina svedena na čisti zid a estetski fenomeni tijelo i njegovi fragmenti metafizički su krajobraz.

Mara Bratoš rođena je 1974. u Dubrovniku. Osnovnu školu završava u rodnom gradu, a Cherry Hill High School West u Philadelphiji 1992. godine. Iste godine upisuje Odsjek za filmsko i TV snimanje na Akademiji za dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, te diplomira 1998. godine. Mara Bratoš izlaže kontinuirano od 1995. godine na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu. Članica je ULUPUH-a, HZSU-a, HDFD-a i HDLU-a Dubrovnik.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon