U TRSTU PRODUŽENA IZLOŽBA MUO “ŽIVOT ZA BALET”

Tekst: Panopticum

Foto: Comunità Croata di Trieste

Izložba Muzeja za umjetnost i obrt posvećena velikom donatoru i baletnom umjetniku Jelku Yureshi, ujedno i prva izložba MUO-a otvorena u Trstu u Gradskom kazališnom muzeju “Carlo Schmidl” 4. ožujka 2022. produžuje se zbog velikog interesa javnosti do 15. svibnja 2022. godine.

Na bogatoj tršćanskoj sceni izložba pod nazivom “Una vita per il balletto / Hommage à Jelko Yuresha / Život za balet” plijeni pažnju i privlači veliki broj posjetitelja, uz bok velikim izložbenim uspješnicama poput izložbe djela Fride Kahlo koja se istovremeno održava u Trstu. Zahvaljujući velikom interesu publike i dugogodišnjoj suradnji MUO-a s Hrvatskom zajednicom u Trstu i tršćanskim institucijama, javnost će sve do sredine svibnja 2022. moći uživati u razgledavanju jedinstvene baletne zbirke kostima, memorabilija, fotografija i plakata Jelka Yureshe i njegove baletne i životne partnerice Belinde Wright.

Kustosi izložbe su Stefano Bianchi i Miroslav Gašparović koji je u povodu produženja izložbe istaknuo kako se nalazimo u vremenu u kojem se na sve moguće načine borimo da održimo kulturu na životu, posebno u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazi Muzej za umjetnost i obrt (MUO).

Za kulturnu i turističku ponudu Grada Trsta izložba “Una vita per il balletto / Hommage à Jelko Yuresha / Život za balet” posebno je značajna nakon duge pandemijske pauze te time ujedno i veliko priznanje rada i stvaralaštva Muzeja za umjetnost i obrt kao i višegodišnje uspješne suradnje Hrvatske zajednice u Trstu s najvećim hrvatskim umjetničkim muzejom.

Podsjetimo, izložba je producirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba, gradske uprave Grada Trsta, Autonomne regije Furlanija, Venecija i Julijska krajina te Hrvatske zajednice u Trstu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon