U SUSEDGRADU OTVORENA SAMOSTALNA IZLOŽBA RELJEFA LUCIJE MARIN

Tekst: S. Š. Španjol

Foto: CKOS

U galeriji Idealni grad u sklopu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad otvorena je 5. studenog samostalna izložba pod nazivom “Plutajući” akademske umjetnice Lucije Marin koja se može pogledati do 23. studenog 2021. godine.

Lucija Marin predstavila se nizom od devet reljefa i video projekcijom koja je fascinirana poetikom prirode – valovima koji se kontinuirano dižu formirajući zadivljujuće volumene oblikujući pritom devet reljefa koji prikazuju različite površine vode. Reljefi nose naziv “Sjećanje vode” jer namjera autorice nije imitirati viđeno već utjeloviti doživljeno koristeći vlastita sjećanja i izmjenu konkavnih i konveksnih formi koje stvaraju blaže ili oštrije izmjene svjetlosti i sjene.

Lucija Marin rođena je 1995. u Zagrebu, gdje je 2014. završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje 2020. diplomira na odsjeku Kiparstva. Do sada je imala pet samostalnih izložbi a izlagala je na i mnogobrojnim grupnim izložbama – u Galeriji Koprivnica, zatim u Galeriji Canvas, u Galeriji SKC u Rijeci, u POU u Novoj Gradišci, te u Galerie Hausgeburt u Stuttgartu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon