U PARIZU OTVORENA IZLOŽBA VLADE KRISTLA

Tekst: B. D.

Foto: MK

U Parizu se u petak, 14. veljače 2020. u galeriji “Cité internationale des arts” po prvi put predstavio slikar Vlado Kristl, jedan od najznačajnijih hrvatskih umjetnika druge polovice XX. stoljeća. Umjetnik je predstavljen kroz tri cjeline – slikarski opus, poezija i film.

U ime pariške galerije mnogobrojnu publiku pozdravila je direktorica Bénédicte Alliot, a zatim je o izložbi govorila Lamia Ruždić Barbier, predsjednica AMCA-e. O Kristlu, njegovom opusu i značaju u hrvatskoj umjetnosti govorila je kustosica izložbe Jerica Zihler iz „Muzeja Lapidarium“. U završnoj riječi su se okupljenima obratili Nevena Tudor Perković, posebna izaslanica ministrice kulture Nine Obuljan-Koržinek i veleposlanik RH u Francuskoj Filip Vučak. Izložba Vlade Kristla u Parizu otvorena je u sklopu kulturnog predstavljanja Republike Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem EU.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon