U MD VL KONCERT PETRE AKRAP U CIKLUSU MLADI ZA MLADE 

Tekst: N. Mesarić

Foto: J. Rajević

U sklopu ciklusa Mladi za mlade 1. ožujka 2023. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži održat će se koncert Petra Akrap i njenih gostiju.

Mlada pijanistica Petra Akrap predstavit će se publici djelima Johanna Sebastiana Bacha i Johannesa Brahmsa. Uz Petru Akrap na koncertu će kao gosti nastupiti njene kolege s Muzičke akademije violinist Teo Devčić i violist Filip Nemet-Gužvić te poznati violončelist i dirigent Pavle Zajcev koji je ujedno i mentor ovih mladih glazbenika.

Petra Akrap studentica je IV. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. art. Katarine Krpan. Osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, a srednjoškolsko u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

Često nastupa kao solistica, kao članica komornih sastava te solistički uz pratnju orkestra i surađuje s dirigentima Tomislavom Fačinijem, Tončijem Bilićem, Berislavom Šipušom, GiannomFrattom i Richardom Rosenbergom.

Hrvatska glazbena mladež komornim ciklusom Mladi za mlade kontinuirano djeluje na promociji mladih glazbenika i odgoju mlade publike. Ovi prepoznatljivi koncerti na kojima se mladima predstavljaju izvođači njihove generacije posebni su i po tome što se mogu pratiti uživo na YouTube kanalu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon