U KAZALIŠTU KNAP ODRŽANA PREMIJERA KOMEDIJE “PROPOVIJED” U REŽIJI BRANKA IVANDE

Tekst: K. Iveta

Foto: KNAP

U srijedu, 15. ožujka 2023. u zagrebačkom kazalištu KNAP je održana premijerna izvedba dramske komedije “Propovijed” u režiji Branka Ivande. Nakon izvedbe u Zagrebu predstava seli na kazališne pozornice u Dubrovniku, Šibeniku, Blatu na Korčuli te druge gradove u Hrvatskoj.

Ova dramska komedija  u vječnoj krizi katoličanstva i u srazu različitih karaktera živih ljudi od krvi i mesa, eksplodirat će i autoritarne ideje. Njihov duhovni život doživjet će fundamentalne promjene i iznova otvoriti nikada odgovorena pitanja. Pobuna protiv lažnih autoriteta i pomicanje granica individualnih prava, uz poštivanje humanih kodeksa i rušenje predrasuda, osnažuje našu sposobnost empatije i razumijevanja drugih. Je li riječ o gubitnicima ili dobitnicima otkrijte sami. – rekao je redatelj Branko Ivanda. Glumački trio, u ulozi župnika Tima Farleya, predvodi višestruko nagrađivani Siniša Popović. Novaka Marka Dolsona igra Ivica Pucar, a domaćicu Margaret, Šibenčanka Ana Perković.

Podsjetimo, prvijenac Williama Clarka Davisa, originalnog naslova Mass Appeal, postao je hitom na Broadwayu čim se pojavio ranih 80-tih godina prošloga stoljeća, i od tada se ne prestaje izvoditi. Propovijed je intrigantna dramska komedija o prirodi prijateljstva, hrabrosti i ljubavima svih vrsta Billa C. Davisa u režiji Branka Ivande kojom Teatar Erato započinje obilježavanje svojih 15 godina rada.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon