U IT OTVORENA IZLOŽBA “ŽENA U PROMOCIJI TURIZMA HRVATSKE DO 1918.”

Tekst: Panopticum

Foto: Institut za turizam

U petak, 22. travnja 2022. u sklopu Noći knjige otvorena je u Institutu za turizam u Zagrebu manja izložba i održana kraća rasprava na temu „Žena u promociji turizma Hrvatske do 1918.”

Naime, Institut za turizam provodi istraživanje u suradnji s Institutom za etnologiju i folkloristiku, Sveučilištem u Dubrovniku, zatim Muzejem grada Zagreba, Veleučilištem u Karlovcu, Lječilištem u Topuskom, TZ otoka Krka i TZ Baška na otoku Krku te Hrvatsko-češkim društvom kako bi se odgovorilo na pitanja – Kakav je položaj i koja je uloga žene u promociji turizma Hrvatske?

Otvorenje je vodila dr. sc. Ksenija Tokić, a uvodnu prezentaciju održala je doc. dr. sc. Jasenka Kranjčević. Dr. sc. Izidora Marković Vukadin održala je prezentaciju pod nazivom “Uloga žene u turističkog promociji: od subjekta do objekta i nazad”. Izložbom u sklopu ovogodišnje Noći knjige Institut za turizam želio je na prikladan način približiti javnosti dosadašnje rezultate istraživanja.

Izložba ostaje otvorena do 20. svibnja 2022. a može se pogledati u prostorijama Instituta za turizam na adresi Vrhovec 5 u Zagrebu svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Ulaz je slobodan.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon