U HVARSKOJ VILLI MENEGHELLO OTVORENA IZLOŽBA IVE ĆORKOVIĆA

Tekst: Panopticum

Foto: Galerija Meneghello

U želji da grad Hvar bude pun brojnih kulturnih manifestacija nakon poduže zimske izolacije u prostranom vrtu Ville Meneghello otvorena je izložba radova umjetnika Ive Ćorkovića iz ciklusa “Odisejada u prostorvremenu”.  Ćorković svojih deset radova, od kojih je nekoliko većih od tri metra, želi prezentirati Hvaranima prije nego što odu u Italiju, gdje će se naći u sastavu Zbirke Meneghello, na poziv grada Udine, u tamošnjem Muzeju moderne.

Među brojnim posjetiteljima na otvorenju, izložbu su u ponedjeljak, 22. lipnja 2020. godine došli pogledati i kipar Petar Hranuelli, zatim kiparica Nives Čičin-Šain, gradonačelnik grada Hvara Rikardo Novak, direktorica Muzeja Hvarske baštine Nives Tomašević te Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Među posjetiteljima bilo je i turista iz Njemačke i Austrije. Sve prisutne posebno je oduševila velika sedam metarska instalacija krugova autora Ive Ćorkovića pod nazivom “FEELING FREE”, instalirana na fasadi vile. Umjetnikova instalacija će tu ostati tijekom čitavog ljeta kao jedna od kulturnih atrakcija grada Hvara.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon