U ČAKOVCU ODRŽANA PROMOCIJA ZBORNIKA TRAGOVI BUDUĆNOSTI

Tekst: Gorkić Taradi

Foto: Ivanka Grahovec

U srijedu, 6. prosinca 2023. u zgradi Scheier u Čakovcu održana je promocija zbornika Tragovi budućnosti na kojoj se tražilo mjesto više jer je promocija zbornika privukla učenike nekoliko međimurskih osnovnih škola, nekoliko zagrebačkih, ali i osnovnoškolce i srednjoškolce iz Nove Gradiške, Beletinca, Koprivnice, Kumrovca…

Djecu je iznenadio i sv. Nikola, a zabavila uz zapažen nastup i aplauz Dječja sekcija KUU Zasadbreg. Sve prisutne pozdravio je i međimurski župan Matija Posavec. U prilogu teksta donosimo manju fotogaleriju sa zanimljivog događanja.

Peti zbornik u nakladi udruge Mlada pera koja djeluje od 2017. godine (uz nakladu još 3 slikovnice i dvije knjige) nazvan je Tragovi budućnosti. Naziv sam po sebi zrači nadom, ohrabrenjem i snagom te nije slučajno odabran. Na stranicama ovog zbornika otkrivaju se tragovi koji nas podsjećaju na snagu i kreativnost mladih autora iz cijele Hrvatske. Iako su još uvijek u školskim klupama, njihovi radovi svjedoče o dubokoj zrelosti i talentu. Od ukupno 97 autora zastupljenih u zborniku na promociji je svoje radove pročitalo njih 46.

Bio je to pravi festival dječje kreativnosti i kako je naglasio župan Matija Posavec obraćajući se prisutnima, Međimurska županija uvijek jeste i uvijek hoće podupirati dječje stvaralaštvo i dječje zalaganje i trud.

Ime “Tragovi budućnosti” nosi duboko simboličko značenje. Mladi autori, osnovnoškolci i srednjoškolci, nisu samo mladi pisci, oni su i budućnost. Njihovi radovi nisu samo riječi na papiru, već tragovi koje ostavljaju već sada za svoju i našu budućnost.

Nadalje, na promociji je za Ambasadoricu udruge Mlada pera za 2023. godinu proglašena profesorica Lidija Novak Levatić iz OŠ Gornji Mihaljevec, a plaketu Izvora literarnog izražavanja mladih za 2023. godinu od župana je preuzela profesorica Vanja Vukosavić za OŠ Petra Preradovića iz Zagreba.

U dvosatnoj promociji dinamičnim izvedbama i interaktivnim moderiranjem sva publika je punom pažnjom pratila cijelo događanje, a po završetku je slijedilo ugodno ćaskanje na domjenku u prizemlju zgrade Scheier koja je ponovo, kao i u svojoj prošlosti, bila mjesto kulturnog i društvenog događanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon