TURISTIČKI DILETANTIZAM S JUGA HRVATSKE

Tekst: B. Matijević

Foto: DuList

Uoči ovogodišnjeg Uskrsa dubrovački gradonačelnik Mato Franković obratio se medijima s najavom i očekivanjima turističke sezone koja je pred vratima. „Očekujemo veći broj noćenja nego 2019. godine, ali s manjim brojem gostiju“, slavodobitno je ispalio dubrovački gradonačelnik, očito neznajući osnovno turističko pravilo u turizmu svake zemlje, pa i u Hrvatskoj, da se sezona ocijenjuje brojem pristiglih putnika. Osim toga, ugledni član Plenkovićeve stranke spomenuo je veći broj letova prema Dubrovniku, zaboravljajući pritom da mu je šef stranke prije nešto više od pola godine otvorio Pelješki most kao novi koridor za promet prema jugu Hrvatske ali i kao novi putokaz svim europskim motoriziranim turistima koji na taj način hrvatski biser mediterana približuje svim građanime Europske unije.

Svoje turističko neznanje i nepoznavanje vlastitih kadrova poniklih u Dubrovniku HDZ-ov gradonačelnik Mato Franković već je jednom dokazao nazvavši Davora Gjivoja ocem suvremenog dubrovačkog turizma, iako je ponikao u gnijezdu nekadašnje šefice vozača i autobusne garaže u Atlasu koja se više bavila nabavom guma za autobuse a manje turizmom te kao turistička neznalica zahvaljujući političkim strukturama dogurala do ministrice turizma RH.

Tko je Davor Djivoje koji je iz domaćeg nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa zaprimao na suspektan način nezapamćene financijske iznose dugi niz godina, prvenstveno zahvaljući visokopozicioniranim korumpiranim kadrovima u hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku, može se saznati na sljedećoj internetskoj poveznici.

Osim Frankovića i kućna turistička djelatnica Mate Granića je uoči ovogodišnjeg Uskrsa najavila ohrabrujuće turističke brojke. Naime, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je izjavila kako unatoč inflaciji i poskupljenjima, ali i borbi konkurencije, Hrvatska očekuje pola milijuna noćenja za Uskrsni vikend. Kako je rekla ministrica Brnjac, brojke su to jednake prošlogodišnjima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon