U SRCU TURISTIČKE SEZONE 200 RADNIKA ATLASA DOBIVA OTKAZ

Tekst: Panopticum

Foto: M. V./HTZ

U trenucima ustoličenja Nikoline Brnjac, nove hrvatske ministrice turizma i športa, iz Dubrovnika stižu vijesti kako su u srcu turističke sezone djelatnici tvrtke Atlas d.d., svi do jednoga, primili otkaz. Riječ je o oko 200 radnika, a rješenja će im biti uručena tijekom posljednjeg tjedna mjeseca srpnja 2020. godine. Slučajno ili ne, djelatnici Atlasa šute jer se boje da im neće biti isplaćeno niti ono što im po Zakonu pripada, a šute i mediji, iako svi u Dubrovniku prate epilog višegodišnjeg propadanja ovog nekad najvećeg hrvatskog turističkog giganta. Naime, radnicima Atlasa je 1. travnja 2020. istekao kolektivni ugovor, kada se u Dubrovniku, a i šire, počelo šuškati da će se poznata turistička tvrtka u potpunosti ugasiti, a što će se u konačnici s 31. srpnjem 2020. službeno i dogoditi.

Neslužbeno se pak može saznati kako je prije dolaska korone Atlas izgubio neke važne ugovore s kruzing kompanijama od kojih je imao relativno dobre prihode, a preuzela ih je konkurencija. Osim toga, prije dvije godine Atlas je izgubio veliki posao, odnosno unosni ugovor na natječaju za koncesiju službenog autobusnog prevoza putnika od zračne luke u Ćilipima do Dubrovnika i obratno, jer se tvrtka nije mogla zbog otvorenog stečaja prijaviti na natječaj. Na natječaju je pobijedio prijevoznik Platanus, a Atlas je nakon više desetljeća izgubio ovaj unosni ugovor za lokalne transfere avioputnika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon