SVJETSKI FESTIVAL HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI 2021.

Tekst: R. Grubišić

Foto: Subotica Info

Prema službneoj najavi uredničkog povjerenstva treći ‘Svjetski festival hrvatske književnosti’ održat će se od 15. do 17. studenoga 2021. u Zagrebu. Glavna tema ovogodišnjega festivala je položaj bačkih Hrvata u Srbiji, a iz Bačke na festival dolaze Tomislav Žigmanov, Vladimir Nimčević i Lajčo Perušić. Na festivalu će nastupiti i književnici iz europskih država, te će tako iz Austrije nastupiti gradišćanski Hrvati akademik Nikola Benčić, Jurica Čenar, Agnjica Čenar Schuster, Ivan Rotter, te Dorothea Zeichman. Talijanske Hrvate iz Molisea predstavljat će Antonio Sammartino, Leopoldo Lalli i Antonio Piccoli, dok književnik i publicist Stjepan Šulek dolazi iz Njemačke. Od ostalih EU zemalja, Petar Hategan i Anka-Svetlana Facraci dolaze iz Karaševa u Rumunjskoj.

Hrvate iz Boke kotorske u Crnoj Gori predstavljat će Adrijan Vuksanović, Zvonko Deković, Diana Milošević i Vladimir Marvučić. O svojim vezama s hrvatskom književnošću i budućnosti tih veza govorit će sjajni pisci iz Čilea Oscar Andres Barrientos Bradašić i Andres Morales Milohnic, te Mulan Puh iz Brazila.

Sveukupno pozvanih sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je četrdesetak, između kojih su Ivan Aralica, Luko Paljetak, Stanka Gjurić, Đuro Vidmarović, Slobodan Prosperov Novak, Željka Lovrenčić, fra Miljenko Stojić, Hrvoje Hitrec i drugi.

Dvodnevni festival hrvatske književnosti održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon