SURADNIK PORTALA PANOPTICUM DOBITNIK PJESNIČKE NAGRADE IVAN GORAN KOVAČIĆ

Tekst: Branko Matijević

Foto: GK “Ivan Goran Kovačić” Karlovac

Filip Đukić, suradnik portala Panopticum, dobitnik je pjesničke nagrade na natječaju “Na tragu pjesnika”, dodijeljene u karlovačkoj Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”, na obilježavanju 110. godišnjice rođenja tog pjesnika i 60. godišnjicu koliko ta knjižnica nosi njegovo ime. Osim kolege Filipa Đukića, dobitnici pjesničkih nagrada su i Danijela Kvesić te Denis Peričić.

Plakete dobitnicima je dodijelila ravnateljica Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu Kristina Čunović napominjući kako natječaj podupire Ministarstvo kulture i medija RH. Tom prilikom je knjižničarka i pjesnikinja Tanja Basar koja vodi Klub ljubitelja poezije “Stihom u srce” i ovaj pjesnički natječaj objasnila je da je on organiziran jer se knjige poezije slabo posuđuju, te da mladi u smanjenom obliku dolaze na druženje Kluba.

Etnolog, antropolog i pjesnik nagrađen i Goranom za mlade pjesnike Tomislav Augustinčić iz Karlovca je održao potom predavanje o tome kako se sjećamo Gorana ustvrdivši da ga se ne sjećamo samo po inerciji, nego “pronalazimo vrijednost u njemu i sebe”.

Na natječaj je bilo prijavljeno osamdesetak pjesama a prosudbenu komisiju su činili srednjoškolski profesor Bruno Vojvodić, pjesnikinja Mojca Rapo-Waite te knjižničarka Nataša Vojnović koja je pojasnila da tema nije bila zadana te da su pjesme bile raznovrsne tematski i formom, te da se uglavnom radilo o pjesmama u slobodnom stihu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon