SLAĐANA MIOČIĆ – ČAČIĆEVA VARAŽDINSKA UHLJEBUŠA?

Tekst: Panopticum

Foto: Reformisti

Čini se da lokalna reformistica rodom iz Belica, trenutno na poziciji jedne od državnih tajnica u Ministarstvu turizma i športa nije jedini političko-stranački biser u opskurnoj galeriji likova nekadašnjeg prvog bauštelca Republike Hrvatske. Slučajno ili ne, trenutnu poziciju prvog hrvatskog zidara zauzeo je drugi varaždinac, ministar Darko Horvat, poznatiji u javnosti kao nesuđeni obnovitelj potresom razrušene Banovine i hrvatske metropole, preuzevši od onog prvog štafetnu palicu građevinskog lobija.

Da podsjetimo, dolaskom Radimira Čačića na vlast u Varaždinskoj županiji, kao što je to u svim njegovim strankama uvijek uobičajeno, pojavljuje se sijaset uhljeba i potrčkarala za koje nitko ne zna tko su, što su i gdje su do sada radili, kao ni koji je smisao njihovog dovođenja u strukture pod Čačićevom ingerencijom. Nakon mnogo puta opjevanih „managera“ poput Koračevića i inih drugih, ovaj puta u paketu s Čačićem iz Zagreba stigla je nadobudna „reformistica“ Slađana Miočić, na mjesto županijske pročelnice za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

MODUS OPERANDI

Iako po zanimanju karijerna uhljebuša, sa prijašnjim stažom u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja u vrijeme ministra Bože Kovačevića, kao i u Fini i Agenciji za investicije i konkurentnost, Miočić pokazuje zavidnu razinu prezira prema poslovima iz svoje nadležnosti koja se teško može opisati osobama neupućenim u modus operandi kadrova iz Čačićevog inkubatora.

Dobro upućeni izvori spominju gotovo redovne dolaske Miočičke na posao u periodu tek između 11 i 12 sati, kao i još brže odlaske s posla već u 14 sati, ali i sustavno zanemarivanje obveza i organizacije funkcioniranja i rada svojeg odjela, koji pod ingerencijom ima poslovne subjekte koji ostvaruju više od  jedne milijarde kuna prihoda na godišnjoj razini.

INKLUZIVNI I SKLONI SURADNJI

Nadalje, uživajući zaštitu svojeg mentora, Miočić tijekom mandata Radimira Čačića uspijeva pokvariti odnose kako sa pretpostavljenima tako i s podređenima u cijeloj Županiji, pritom ne libeći se osobne poslovne greške i odgovornosti prebacivati na svoje najbliže suradnike.

Pobjedom HDZ-a u Varaždinskoj županiji i SDP-a u gradu Varaždinu dolazi do nove podjele političkih karata na sjevernom dijelu Hrvatske, pri čemu su i Župan i Gradonačelnik, iako iz suprotstavljenih političkih opcija, inkluzivni i skloni suradnji na dobrobit građana i cijeloga kraja, inače punog nagomilanih problema i plutajućih fekalija bivših vlasti.

UČILA OD SAUCHE KAKO PISATI PUTNE NALOGE?

Zbog svega navedenog lokalnu javnost sve više čude glasine o mogućem transferu Miočić iz Varaždinske županije u strukture grada Varaždina, navodno dogovorom i zamjenom kadrova između Reformista i HNS-a, o čemu su već pisali lokalni mediji. Naime, u Županiji se, tvrde dobro obaviješteni izvori, vodi interna istraga o Miočić i njenom mogućem protuzakonitom kreiranju putnih naloga kao i korištenju privatnog vozila u službene svrhe bez pisanog odobrenja, pri čemu je iz Županijskog proračuna izvučen značajan novac. Zasad nije poznato je li Slađana Miočić samostalno izrađivala i potpisivala suspektne putne naloge, ili je to činila u dogovoru s nekim tko drži ključeve županijske blagajne.

Osim toga, a kako navode drugi izvori u Varaždinu, problemi oko Slađane Miočić su otišli i korak dalje pa se prema neslužbenim informacijam spominje kako se dotičnoj sprema izvanredni otkaz, budući da ne želi otići sama.

USKOK ANTE PORTAS?

U svakom slučaju, tema za internu reviziju, a vrlo vjerojatno i za druge nadležne državne institucije, je svakako i činjenica kako je Slađana Miočić vlasnica stana u Varaždinu, koji je  prijašnjih godina  unajmljivala, dok istodobno na teret poreznih obveznika i dalje uzima novac iz županijske kase za putne troškove dolazaka na posao iz Zagreba, i to svakodnevno. Bilo kako bilo, čini se da bi nakon nedavnog korupcijskog skadala zagrebačkog župana Stjepana Kožića USKOK mogao Čačićevom autocestom A4 stići i do ne tako daleke Varaždinske županije…

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon