VARAŽDINSKI KANDIDAT ZA ŽUPANA DUŽAN DRŽAVI 78 MILIJUNA KUNA?

Tekst: B. D.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Varaždinski mediji se u predizborno vrijeme bave likom i djelom 72-godišnjeg Ratimira Čačića koji ponovno želi biti župan. Utvrđuje se tako u medijskim napisima kako je gramzljivi Čačić propali poduzetnik koji unazad tri desetljeća skuplja dugovanja prema državi, HBOR-u, poslovnim partnerima i radnicima, a kasnije i vjerovnicima. Mediji pritom konstatiraju da i nakon što je upropastio brojne kooperante, radnike i njihove obitelji zbog svoje bahatosti i poslovne nesposobnosti, još uvijek stoluje na političkoj sceni umjesto da ode u mirovinu. Nadalje, mediji navode kako javno ucjenjuje Vladu zbog jedne ruke u Saboru, one Natalije Martinčević, a progurao je i svoju blisku suradnicu Sandru Herman iz Belica za državnu tajnicu u ministarstvo turizma.

Uz spomenute pikanterije, za Čačića mediji navode kako nije podmirio kredit prema HBOR-u, razvojnoj banci koja je u vlasništvu Republike Hrvatske te da je još od 2018. godine dužan državi 78,425 milijuna kuna.

Osim toga, lokalni mediji Čačića prozivaju zbog afere „Panama Papers“ i trgovačkog društva Rossonero Holding LTD iz Cipra, zatim s ostavljenim dugovima u Izraelu i poslovne štete u poduzeću Zagorje, Aurum osiguranja i mnoge druge.

Podsetimo, Radimir Čačić službeno je objavio kandidaturu za župana Varaždinske županije ispred Narodne stranke – Reformisti. Zamjenik će mu i u sljedećem mandatu biti dosadašnji zamjenik župana Robert Vugrin. Čačić je tom prilikom istaknuo kako je Županija kontinuirano od dolaska Reformista na čelo Županije lider Hrvatske po povlačenju europskih sredstva s gotovo 215 puta više povučenog novca u odnosu na prethodne 4 godine, a u novom mandatu je najavio provedbu projekta vrijednih više od 2,5 milijarde kuna.

Slučajno ili ne, Ratimir Čačić u sljedeće četiri godine očekuje podršku države pri realizaciju projekta brze pruge te desetljećima najavljivanih projekta poput brze ceste Varaždin-Krapina i Podravske brze ceste.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon