SKICE IZ EDENA – IZLOŽBA EDIT GLAVURTIĆ U GALERIJI RAB

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

U četvrtak, 1. lipnja 2023. u Galeriji Rab otvara se samostalna izložba pod naslovom „Skice iz Edena – Rascvjetavanje“ akademske slikarice Edit Glavurtić. Umjetnica će se predstaviti selekcijom recentnih radova različitih formata izvedenih u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu. U svojim studijama likovnih formi Edit Glavurtić vješto koristi uljenu slikarsku tehniku koja se nametnula kao tehnika koja najviše odgovara karakteru umjetničinog osjećanja materije prilikom realizacije likovne ideje. Autorica potencira glavnu karakteristiku ulja odnosno njegovog nevjerojatnog raspona boje od najdublje sjene do najvišeg svjetla što ponajbolje vidimo na svjetlosnim akcentima latica cvijeća božura i irisa na kojima svjetlost titra u punini svoje blistavosti. Izložba u Galeriji Rab ostaje otvorena do 24. lipnja 2023. godine.

Edit Glavurtić rođena je 1965. u Splitu, a u Zagrebu živi od 1970. godine. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti, Odjel zidnih slikarskih tehnika. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za slikarstvo, diplomirala je 1988. godine u klasi prof. Đure Sedera. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon