SINERGIJA UMJETNICA KERTZ I FRANKOVIĆ – IZLOŽBA GRAFIKA U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL 

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U utorak 16. studenog 2021. Galerija Kortil u Rijeci otvara pretposljednju izložbu ove godine pod nazivom “Vrtlarenje za svakoga” (Gardening for Everyone) dvije autorice, Maje S. Franković i Christine Kertz.

Izložba predstavlja po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice. Naime, Franković i Kertz profesionalno surađuju već više godina te su zajednički organizirale nekoliko izložbi grafika koje su postavljene u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Christine Kertz će se predstaviti grafikama u tehnikama dubokog tiska, linoreza i litografijama, a Maja S. Franković grafikama u tehnikama litografije i dubokog tiska. Zajednička tema je biljni svijet budući obje autorice, neovisno jedna o drugoj, već dulje vrijeme obrađuju temu biljnog svijeta.

Maja S. Franković rođena je u Rijeci. Diplomirala je grafiku i povijest umjetnosti na Odsjeku za likovne umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a magistarski studij grafike završila je na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Do danas predstavila se na više od 70 samostalnih izložbi i sudjelovala na preko 370 hrvatskih i međunarodnih bijenala i trijenala grafike širom svijeta. Njeni se radovi nalaze u brojnim muzejima, galerijama, knjižnicama, javnim prostorima i privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Christine Kertz rođena je i živi u Köflachu u Austriji. Završila je izvanredni studij na Kirchliche Pädagogische Hochschule u Grazu u Austriji. Sudjelovala je na više međunarodnih i nacionalnih umjetničkih projekata u Austriji, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Meksiku, Argentini i Maroku.

Ulaz je slobodan a za ulazak na izložbu nije potrebno posjedovati Covid-19 potvrdu, međutim obvezno je nošenje zaštitne maske uz pridržavanje ostalih epidemioloških mjera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon