SILOVANJE ĆIRILICOM PLENKOVIĆEVOG KOALICIJSKOG PARTNERA

Tekst: SHZ

Foto: TP

Srpsko narodno vijeće u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu postavilo je ćirilične plakati – jumbo plakate s kojima je preplavilo čitav grad. To je teška provokacija SNV-a koji su postavili plakate na ćirilici u glavnom gradu Hrvatske. U Hrvatskoj je službeni jezik hrvatski jezik i latinično pismo,a ne srpski jezik i ćirilica. SNV krši ustavne odredbe da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski i latinično pismo, a ne srpski jezik i ćirilica. Odredba članka 12. stavka 1. Ustava RH navodi „U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo“. SNV čini kazneno djelo iz članka 350. Kaznenog zakona RH – Pripremanje kaznenih djela protiv Republike Hrvatske.

Toliko su drski i bahati da se usude da preplavljuju Hrvatsku ćiriličnim plakatima. Dakle, Hrvati bi se morali služiti srpskim jezikom, po kojem su se u prošlom ratu između Hrvatske i Srbije određivale granice Virovitica – Karlobag, jer su Srbi pomoću Garašanina i Karadžića tako i predvidjeli dok su stvarali neke globalne sfere.

Za jednu zajednicu, čovjeku – jezik je mjerilo vitalnosti, jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Ako se potencijalnom okupatoru dozvoli samo korak dalje moguća je propast jednog naroda. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

Nadležne institucije RH trebaju reagirati i podnijeti kaznenu prijavu protiv SNV-a.

Zadar, 6. prosinca 2019. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...