SAMOSTALNA IZLOŽBA VANETA KOSTURANOVA U ZAGREBAČKOJ GALERIJI VN

Tekst: S. Š. Španjol

Foto: P. A.

Otvorenje samostalne izložbe Vaneta Kosturanova pod naslovom “Svijet inspiriran i nesputan stvarnošću” održat će se u utorak, 26. listopada 2021. u Galeriji VN u Zagrebu. Naime, u tjednu od 25. do 29. listopada 2021. u sklopu Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! po prvi put hrvatskoj javnosti bit će predstavljen cjelovit uvid u bogat i istančan svijet ilustracija makedonskog autora Kosturanova. Ilustracije Vaneta Kosturanova uz tehnički prepoznatljivu suverenu izvedbu i umijeće prenošenja ideje, zahvaljujući  originalnosti, individualnosti i bogatoj imaginaciji samog autora, rezultiraju jedinstvenim izrazom koji svojim duhom, odnosno karakterom, zadržava pažnju promatrača i ostaje u trajnom sjećanju.

Samostalnom zagrebačkom izložbom autor obuhvaća selekciju ilustracija iz slikovnica kao i slikovnica nastalih u suradnji s drugim autorima. Izložba je podijeljena u tri tematske cjeline i održat će se istovremeno na tri različite lokacije u Zagrebu: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Galerija VN i Knjižnica Kajfešov brijeg. Organizatori izložbe su Knjiga u centru i Kreativna mreža, a pokrovitelji izložbe su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon