SAMOSTALNA IZLOŽBA “KLINCI” IVANE BARIŠIĆ TOMŠIĆ

Tekst: S. Š. Š.

Foto: I. B. T.

U četvrtak, 2. ožujka 2023. u Školskoj knjižnici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar otvara se samostalna izložba „Klinci“ akademske umjetnice Ivane Barišić Tomšić. Autorica će se predstaviti selekcijom slika izvedenih u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu i crteža u kombiniranoj tehnici. Izabrana djela dio su recentnog ciklusa koji umjetnica predano stvara i kontinuirano obogaćuje od 2018. godine do danas bilježeći pritom vlastiti život u kojem ulogu glavnih protagonista preuzimaju njezina djeca. U programu otvorenja sudjeluju učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar. Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka 2023. godine.

Prezentacijom ciklusa „Klinci“ Ivana Barišić Tomšić dijeli s javnošću intimu vlastitog života na nevjerojatno topao, srdačan i neposredan način ukazujući pritom na ono najvažnije – neponovljive trenutke kojima svjedočimo i koje provodimo sa svojom obitelji i najdražim ljudima, a koje nikada ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo, jer upravo su ti trenuci ono što će nas sasvim spontano i nesvjesno formirati u ono što smo danas. Takvim posebnim pristupom, umjetnica neposredno bilježi svakodnevnicu najmilijih kroz svoj životni poziv – slikarstvo.

Ivana Barišić Tomšić rođena je 9. kolovoza 1981. u Bjelovaru. Upisala je srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 1996. godine. Maturirala na slikarskom odjelu 2000. godine te iste godine upisala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera 2005. godine. Članica je HDLU-a a radi kao učiteljica likovne kulture. Sudjelovala je u više od 40 skupnih i 10 samostalnih izložbi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon